Συγκρίνουμε τέσσερα σύγχρονα SUV με κουπέ διαθέσεις – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Συγκρίνουμε τέσσερα σύγχρονα SUV με κουπέ διαθέσεις – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τίποτα δεν εμποδίζει τη δημιουργικότητα των κατασκευαστών, οι οποίοι προσπαθούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στη σχεδίαση πεντάθυρων αμαξωμάτων. Εν προκειμένω, στα τέσσερα αυτοκίνητα της συγκριτικής δοκιμής αξιοποιούνται τρικ όπως είναι η κλίση στις πίσω κολόνες, οι κρυμμένες χειρολαβές και οι έντονες ακμές, ώστε η τυπολογία που χαρακτηρίζει το αμάξωμα ενός SUV να μετασχηματιστεί σε κάτι που να αποπνέει περισσότερο δυναμισμό.

Ξεκινώντας από το νεοφερμένο της παρέας, το Cupra Formentor, στο χαμηλό και φαρδύ αμάξωμα το σχεδιαστικό εύρημα που τονίζει το δυναμισμό του είναι οι έντονες πτυχώσεις στην ουρά. Η BMW ακολουθεί μια εμφανώς διαφορετική προσέγγιση, με ένα πιο τετραγωνισμένο τελείωμα στην ουρά, όπου οι φαρδιές και κεκλιμένες κολόνες φιλοξενούν σε περίοπτη θέση τον θυρεό των Βαυαρών, ενώ στο εμπρός μέρος δεν μπορούμε παρά να νοσταλγούμε την παραδοσιακή εικόνα της BMW με τα μικρά ανεστραμμένα νεφρά (έναντι των πιο εξόφθαλμων επιλογών στις μεγαλύτερες σειρές), με τις λεπτομέρειες του πακέτου M Sport να δίνουν ένα εντονότερο στίγμα.

Τα XCeed και C-HR είναι τυπικοί εκπρόσωποι της νέας τάσης των CUV (Crossover Utility Vehicles), τα οποία, στο πλαίσιο μιας έντονης διαφοροποίησης από τα μικρομεσαία χάτσμπακ αδελφάκια τους, υιοθετούν μια κουπέ σιλουέτα.

*Διαβάστε τη συγκριτική δοκιμή των τεσσάρων SUV στο νέο τεύχος του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ, την Κυριακή 1 Αυγούστου με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT