Στις Γλυκές Αλχημείες: 5 τρόποι να φτιάξουμε μηλόπιτα κατά τους Γάλλους

Στις Γλυκές Αλχημείες: 5 τρόποι να φτιάξουμε μηλόπιτα κατά τους Γάλλους

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν σας αρέσουν οι μηλόπιτες, τότε θα λατρέψετε αυτές τις πέντε συνταγές που παρουσιάζουν οι φθινοπωρινές «Γλυκές Αλχημείες» που κυκλοφορούν αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή. Ανάμεσα στα 45 γλυκά της γαλλικής ζαχαροπλαστικής που μας παρουσιάζουν, μας δίνουν και πέντε κορυφαίες συνταγές για μηλόπιτα, όπως τη φτιάχνουν οι Γάλλοι.

Άλλες σε μορφή τάρτας άλλες ατομικές σαν τυρόπιτες και άλλες σαν ψητές κρέμες, είναι όλες πεντανόστιμες, εύκολες και πρωτότυπες. Από την περίφημη ταρτ τατέν, την «ανάποδη» μηλόπιτα που ψήνεται με τα μήλα κάτω και την σφολιάτα από πάνω και αναποδογυρίζεται, μέχρι το flaugnarde, ένα αφράτο επιδόρπιο με μήλα που ψήνεται στον φούρνο και μοσχοβολάει ρούμι, θα βρούμε νέες ιδέες για να αξιοποιήσουμε τα αγαπημένα φρούτα της εποχής. Κι επειδή η σεζόν του μήλου μόλις άρχισε και μας περιμένει ένας μακρύς χειμώνας με λιγοστά φρούτα, αυτές οι συνταγές θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους.

Οι Γλυκές Αλχημείες» κυκλοφορούν στις 24 Οκτωβρίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT