Στα «Ταξίδια» Φεβρουαρίου αυτή την Κυριακή: Με τρένο… ολοταχώς

Στα «Ταξίδια» Φεβρουαρίου αυτή την Κυριακή: Με τρένο… ολοταχώς

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιο εμβληματικό μέσο μεταφοράς επιστρέφει δυναμικά στο τουριστικό, και όχι μόνο, προσκήνιο και γίνεται λόγος για ταξίδι. Παρακολουθούμε τις νέες τάσεις με τρένα ηλεκτρικά και υδρογόνου και καταλαβαίνουμε γιατί το αύριο της μετακίνησης ανήκει πανευρωπαϊκά στον σιδηρόδρομο.
 
Μάρτυρες οι οκτώ διαδρομές – εμπειρίες, με θρυλικά τρένα πολυτελείας, όπως το Orient express, τα οποία προσφέρουν εν κινήσει υπηρεσίες πεντάστερων ξενοδοχείων και μας ταξιδεύουν από τα σκωτσέζικα Χάιλαντς, τη Σιβηρία και τη Λατινική Αμερική έως την Αυστραλία, τον Καναδά και την Ιαπωνία. 

Εντός συνόρων, επιβιβαζόμαστε στον ιστορικό Οδοντωτό, την πιο εντυπωσιακή σιδηροδρομική γραμμή της Ελλάδας, βιώνουμε τη μαγεία μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού και κατόπιν απολαμβάνουμε δραστηριότητες και επισκέψεις στην περιοχή πέριξ των Καλαβρύτων. 

Με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, κάνουμε στάση στην Έδεσσα με τους καταρράκτες της και αποβιβαζόμαστε στην παγωμένη Φλώρινα για να εξερευνήσουμε τη γοητευτική μεθοριακή πόλη με την έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα. 

Τέλος, πεζοπορούμε πλάι στις ράγες σε δύο ιστορικές διαδρομές, θαυμάζοντας εξίσου την φύση και τα ανθρώπινα επιτεύγματα: τις σήραγγες και τις σιδηροδρομικές γέφυρες στα Στενά του Νέστου στην Ξάνθη και στο φαράγγι του Ασωπού στη Φθιώτιδα.  

Τα «Ταξίδια» Φεβρουαρίου κυκλοφορούν την Κυριακή 23 Ιανουαρίου με την Καθημερινή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT