Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

4' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

• Λεία 200 εκατ. ευρώ από τις κλήσεις – παγίδα. Διεθνές κύκλωμα μέσω τηλεφώνου εξαπατά ανυποψίαστους πολίτες:

Εκατοντάδες Ελληνες και χιλιάδες άτομα σε όλο τον κόσμο έχουν πέσει θύματα διεθνών κυκλωμάτων, που μέσω τηλεφώνου τούς υπόσχονται μεγάλα κέρδη από επενδύσεις σε συνάλλαγμα. Τα τηλεφωνήματα γίνονται από call centers σε Αλβανία και Ουκρανία, αλλά στην οθόνη του κινητού εμφανίζονται αριθμοί κλήσης από μεγάλα χρηματοπιστωτικά κέντρα, όπως το Λονδίνο ή η Ζυρίχη. Πείθοντας τους αφελείς να επενδύσουν στην αρχή μικρά ποσά μέσω επενδυτικών εταιρειών-μαϊμού και εμφανίζοντάς τους εξίσου ψευδή μεγάλα κέρδη, κατορθώνουν σιγά σιγά να τους αποσπούν πολλά χρήματα και να εξαφανίζονται. Θύματα του κυκλώματος, που μίλησαν στην «Κ», έφτασαν στο σημείο ακόμη και να δανειστούν προκειμένου να πληρώσουν τον… φόρο για να εκταμιεύσουν τα υποτιθέμενα κέρδη τους. Εκτιμάται πως οι επιτήδειοι έχουν υφαρπάξει τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ από Ελληνες.

• Φρένο Βρυξελλών σε νέα μέτρα στήριξης – Το Ταμείο Ανάκαμψης και οι κάλπες:

Μήνυμα πως θα πρέπει να μπει «φρένο» στα μέτρα στήριξης και να επανέλθει η δημοσιονομική πειθαρχία, που διαταράχθηκε λόγω πανδημίας, έχουν αποστείλει οι Βρυξέλλες. Η κυβέρνηση προβληματίζεται από την ακρίβεια, αλλά θεωρεί το Ταμείο Ανάκαμψης ισχυρό όπλο στην πορεία προς τις κάλπες.

• Τέλος στα προνόμια των κροίσων – Συνέντευξη Τομά Πικετί στην «Κ»:

Οι ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους της πανδημίας θα οδηγήσουν στο τέλος των φορολογικών προνομίων των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη, σημειώνει μεταξύ άλλων ο διάσημος οικονομολόγος Τομά Πικετί σε συνέντευξη στην «Κ».

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

Ρομπέρτα Μέτσολα: Η Ευρώπη πρέπει να ηγηθεί – Αποκλειστική συνέντευξη της νέας προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην «Κ»:

Γενναία βήματα από τα κράτη-μέλη για την υπέρβαση των διαφορών επί του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Ασυλο ζητάει η νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα. Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κ», η 43χρονη Μαλτέζα εξηγεί επίσης τι την οδήγησε στην παρέμβασή της για το Κυπριακό στην πρώτη της ομιλία μετά την εκλογή της, ενώ δηλώνει ότι δεν υφίστανται επί του παρόντος οι προϋποθέσεις για μία θετική ατζέντα στις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Επικίνδυνα παιχνίδια ΗΠΑ – Ρωσίας για την Ουκρανία:

Η γραπτή απάντηση των ΗΠΑ στα ρωσικά αιτήματα για εγγυήσεις ασφαλείας, εντός των προσεχών ημερών, θα καθορίσει πιθανές ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι πυρετώδεις διπλωματικές επαφές συνεχίζονται, ωστόσο, ο κίνδυνος εσφαλμένων υπολογισμών είναι υψηλός. Ο μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΑΣΕ Μάικλ Κάρπεντερ μιλάει στην «Κ».

Αντιδράσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ – Το υπουργείο προχωράει στον σχεδασμό του νέου πανεπιστημιακού χάρτη:

Την «απροθυμία» ΑΕΙ να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις τμημάτων με ομοειδή αντικείμενα ή με ελάχιστες θέσεις φοιτητών συναντά το υπουργείο Παιδείας, που φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει τη διαδικασία αποστέλλοντας σχετική επιστολή στα ιδρύματα. «Φρουρούμε το Columbia με ήπιες μεθόδους» – μία συνέντευξη για τη φύλαξη των πανεπιστημίων στις ΗΠΑ.

• Φάκελος EastMed, γράφουν:

  • Εντι Ζεμενίδης, Εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας: Δεν είναι ο αγωγός, ανόητε
  • Γιάννης Μανιάτης,πρώην υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος: Το σταυροδρόμι της ενεργειακής στρατηγικής

Γράφουν-μιλούν στην «Κ»:

  • Μιχάλης Πικραμένος, Αντιπρόεδρος του ΣτΕ.
  • Γιώργος Θ. Μαυρογορδάτος, τέως καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Δημήτρης Βλαστός, επίτιμος πρόεδροςτου Ιδρύματος Μποδοσάκη
  • Φρίντριχ Γιούσεν, διευθύνων σύμβουλος της TUI Group.Νίκος Βέττας,γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ.

• «Δεν σταματούν oύτε αν η κοπέλα είναι ανήλικη» – Εξομολόγηση της νεαρής «Μαρίας» στην «Κ»:

Τα πριβέ πάρτι, οι κράχτες μέσω κοινωνικών δικτύων, η απατηλή λάμψη του χρήματος, οι «ουσίες», οι απειλές, οι κτηνωδίες ακόμα και εις βάρος ανήλικων κοριτσιών. Είναι η «Μαρία» που μιλάει στην «Κ», ξετυλίγοντας μετά γνώσεως ένα από τα έμψυχα κουβάρια που αποφεύγουν το φως της μέρας· την ίδια ώρα, οι εισαγγελικές έρευνες για ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας, αλλά και διακίνησης ναρκωτικών, στη Θεσσαλονίκη ολοένα διευρύνονται.

• Το άγνωστο παρασκήνιο στον ΣΥΡΙΖΑ – Διάλογοι από το κρίσιμο Πολιτικό Συμβούλιο:

Το νέο μοντέλο κόμματος που προωθεί ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των στελεχών της αριστερής πτέρυγας. Οι διάλογοι που διημείφθησαν στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ –και παρουσιάζει σήμερα η «Κ»– είναι ενδεικτικοί του κλίματος που επικρατεί στην Κουμουνδούρου. Η εκλογή του προέδρου και της Κ.Ε. από τα μέλη και όχι από το συνέδριο θα ανοίξει το κόμμα στην κοινωνία, υποστηρίζει η πλειοψηφία, αρνούμενη πως μετατρέπεται σε αρχηγικό.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

Θόδωρος Αγγελόπουλος, λίγο πριν παγώσει ο χρόνος:

Ο φακός του Ηλία Μπουργιώτη «αιχμαλώτισε» τη στιγμή, λεπτά πριν από το μοιραίο για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Περιφερειακός Δραπετσώνας – Κερατσινίου, 24 Ιανουαρίου 2012. Η Μαρία Κατσουνάκη ανασυστήνει το δραματικό εκείνο βράδυ.

• Οπου τελειώνει το ουράνιο τόξο κρύβεται ο θησαυρός:

O κορυφαίος φωτογράφος Ρόμπερτ Μακέιμπ θα ήθελε να στείλει την εκπληκτική εικόνα του Ιερού Βράχου στο Βρετανικό Μουσείο, για να θυμίσει ότι τα Γλυπτά ανήκουν στο Μουσείο Ακρόπολης.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

Δέκα μήνες αναμονή για επέμβαση καρδιάς στο υπερφορτωμένο ΕΣΥ:

Η έως και δέκα μήνες αναμονή για επέμβαση καρδιάς είναι μία από τις παράπλευρες συνέπειες στο υπερφορτωμένο λόγω COVID ΕΣΥ. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δηλώνει στην «Κ» ότι η συνέργεια με τον ιδιωτικό τομέα θα δώσει ανάσες.

• Το «μωσαϊκό» των αντιεμβολιαστών-αποκαλυπτική έκθεση.

• Οι άνθρωποί μας παντός καιρού:

Τέσσερις μετεωρολόγοι (Δημήτρης Ζιακόπουλος, Χριστίνα Σούζη, Κώστας Λαγουβάρδος, Χριστίνα Ρήγου) μιλούν στην «Κ» για τα τερτίπια των στοιχείων της φύσης, τις πιο δύσκολες προγνώσεις, τη σχέση τους με τους δορυφόρους, αλλά και για κρίσιμες ερωτήσεις που δέχονται: Να απλώσω τα ρούχα; Στον γάμο μου θα χρειαστούν ομπρέλες; 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT