Στους 4Τροχούς Φεβρουαρίου ανακαλύψτε τη νέα γενιά των γαλλικών hatchback – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Στους 4Τροχούς Φεβρουαρίου ανακαλύψτε τη νέα γενιά των γαλλικών hatchback – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον σημερινό παγκοσμιοποιημένο χάρτη της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι γαλλικές φίρμες καταφέρνουν να κατασκευάζουν αυτοκίνητα τα οποία εξακολουθούν να διατηρούν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους. Έντονη προσωπικότητα και ανάρτηση με μια μοναδική ποιότητα κύλισης είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν επίσης τα νέα Peugeot 308 και Renault Megane E-Tech Electric. Όμως ένα ακόμα χαρακτηριστικό των δύο αυτοκινήτων έχει να κάνει με τον εξηλεκτρισμό τους. Έτσι, η γκάμα του πρώτου είναι εμπλουτισμένη με plug-in υβριδικές εκδόσεις, ενώ το δεύτερο διατίθεται αποκλειστικά ως ηλεκτρικό. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα λαμπρό παράδειγμα πως οι παραδοσιακές αξίες μπορούν να συνυπάρξουν στην επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης.

Ανάλογο παράδειγμα είναι και εκείνο της ηλεκτρικής Mustang Mach-E, που στο τεύχος Φεβρουαρίου αντιπαρατίθεται με το EV6, το νέο ηλεκτρικό crossover της Kia.

Αν οι περισσότεροι διστάζουν να περάσουν στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, τα υβριδικά μοντέλα αποτελούν μια ενδιάμεση λύση που εξασφαλίζει οικονομικότερες και συνάμα φιλικότερες προς το περιβάλλον μετακινήσεις. Ανάμεσα στις διαφορετικές εκδοχές των υβριδικών συστημάτων, εύλογα ο υποψήφιος καταναλωτής αναρωτιέται ποια τεχνολογία καλύπτει ιδανικά τις ανάγκες του. Οι 4ΤΡΟΧΟΙ, σε συνεργασία με το ΑΠΘ, πραγματοποίησαν μια διεξοδική μέτρηση κατανάλωσης κάτω από διαφορετικές συνθήκες, συγκρίνοντας την κατανάλωση, το κόστος χρήσης και τις εκπομπές ενός υβριδικού Toyota RAV4 με τα αντίστοιχα της επαναφορτιζόμενης (plug-in) εκδοχής του.

Τέλος, στο ίδιο τεύχος θα βρείτε μια συγκριτική δοκιμή ανάμεσα στα οικογενειακά Nissan Qashqai και Hyundai Tucson, όπως επίσης έναν οδηγό έξι εμπορικών βενζινοκίνητων B-SUV.

Κυκλοφορεί στις 6 Φεβρουαρίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT