Δοκιμάζουμε το νέο, αποκλειστικά ηλεκτρικό Renault Megane, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Δοκιμάζουμε το νέο, αποκλειστικά ηλεκτρικό Renault Megane, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα χρειαστεί να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού ώστε να δούμε το ολοκαίνουργιο Megane με τη διακριτική ονομασία «E-Tech Electric» στις εκθέσεις της Renault στην Ελλάδα.

Το γαλλικό εργοστάσιο μπήκε στο χορό της ηλεκτροκίνησης με ένα ολοκαίνουργιο μεν μοντέλο, χρησιμοποιώντας ωστόσο μια ονομασία πολύ ισχυρή ιστορικά, αλλά -κυρίως- την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει εδώ και πάνω από μία δεκαετία, μέσα από την άκρως επιτυχημένη πορεία του μικρότερου Zoe. Κάπως έτσι, η μετάβαση και του Megane στην ηλεκτρική εποχή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η λογική εξέλιξη των πραγμάτων, αν και πιο σωστό θα ήταν να πούμε πως πρόκειται μόνο για την αρχή της νέας εποχής της Renault.

Δεν πάει καιρός που ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας, Λούκα Ντε Μέο, δήλωσε πως μέχρι το 2030 η Renault θα είναι πλήρως εξηλεκτρισμένη, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου ανακοινώθηκε πως η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi αποφάσισε να επενδύσει ακόμα περισσότερο στο ρεύμα, με 23 δισεκατομμύρια ευρώ να προστίθενται μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια στα ήδη 10 δισ. που έχουν δαπανηθεί έως τώρα για έρευνα και εξέλιξη από τους τρεις. Ως αποτέλεσμα, τα εν λόγω εργοστάσια υπολογίζουν σε τριάντα νέα μοντέλα, βασισμένα σε πέντε κοινές πλατφόρμες, μέχρι το 2030.

Μένοντας στο παρόν, το γαλλικό εργοστάσιο για τη δοκιμή μας επί ελληνικού εδάφους προφανώς και επέλεξε την ισχυρότερη από τις δύο εκδόσεις του Megane, κοινώς αυτή με τον ηλεκτροκινητήρα των 218 ίππων (130 ίπποι στη βασική έκδοση).

*Διαβάστε περισσότερα για τo νέο ηλεκτρικό Renault Megane στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT