Tι κοινό έχουν ένας Μιλανέζος εστιάτορας, ένας Αξιώτης μπακάλης, κι ένας ψήστης στα Αγραφα;

Tι κοινό έχουν ένας Μιλανέζος εστιάτορας, ένας Αξιώτης μπακάλης, κι ένας ψήστης στα Αγραφα;

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλοι τους είναι οι παππούδες μας. Η τελευταία γενιά που μαγείρεψε στο σπίτι, στο καπηλειό, στο καλό εστιατόριο, στην ταβέρνα, συνταγές με μνήμες του παρελθόντος, ανεξίτηλες.

Η γενιά που ανδρώθηκε στα δύσκολα, που με το τίποτα έφτιαχνε πολλά και που μοιράζεται μαζί μας μαγειρικές αναμνήσεις, υλικά και εμπειρίες μιας άλλης εποχής. Ο Λύσανδρος, ο Αλέκος, τα αδέρφια Κώστας και Δημήτρης, ο Αντώνης, ο Βασίλης, δύο Γιώργηδες, ο Βλάσης και ο Βάλτερ. 10 παππούδες μάστορες στο μαγείρεμα, μας δίνουν 24 συνταγές-έκπληξη, από κρητικά αυγά με ανθόγαλο μέχρι κουνέλι με Μοσχάτο της Λήμνου και λαδοτύρι της Μυτιλήνης και από σπιτικά χωριάτικα λουκάνικα μέχρι φρυγαδέλια και κότα με πιλάφι που θέλει την τέχνη του.

Ο Γαστρονόμος Φεβρουαρίου τιμά τους βετεράνους της κουζίνας, φέρνει στο φως στιγμιότυπα ζωής της ελληνικής επαρχίας και της Αθήνας, από εποχές όπου η ελληνική μαγειρική παράδοση άρχισε να στέκεται στα πόδια της και να δίνει το «παρών» σε αστικές σάλες και σε χωριάτικα κατώγια.

Οι παππούδες μας. Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί στις 13/02 με την Καθημερινή της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT