Τρία B-SUV που ενστερνίζονται το καθένα με τον δικό του τρόπο το δόγμα της ηλεκτροκίνησης, εκτάκτως το Σάββατο 5/3 με την «Καθημερινή» της Κυριακής

Τρία B-SUV που ενστερνίζονται το καθένα με τον δικό του τρόπο το δόγμα της ηλεκτροκίνησης, εκτάκτως το Σάββατο 5/3 με την «Καθημερινή» της Κυριακής

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δημοτικότητα των πάσης λογής crossover και SUV, και δη εκείνων της κατηγορίας Β, είναι πλέον κάτι παραπάνω από παγιωμένη. Εντούτοις, το στοιχείο που δεν ήταν και τόσο παγιωμένο στο συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς είναι η ηλεκτροκίνηση. Όχι όμως πια. Πλέον, χάρη στην πιο πλούσια τεχνολογική φαρέτρα των τμημάτων R&D, σε συνδυασμό με την επιτακτική ανάγκη μείωσης του μέσου όρου εκπομπών, το «κάστρο» αυτό έχει αρχίσει να καταρρίπτεται, με τους κατασκευαστές που συμμετέχουν ενεργά στην κατηγορία να υποκύπτουν, ο καθένας με τη δική του εκτέλεση και προσέγγιση, στο «εξηλεκτρισμένο δόγμα» της εποχής, το οποίο πολύ σύντομα θα αποτελέσει τη νέα κανονικότητα.

Σε αυτό λοιπόν το «περιβάλλον», κάθε άλλο παρά αναπάντεχη ήταν η απόφαση της Toyota να υιοθετήσει και με την crossover εκδοχή του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2021 τη σίγουρη και δοκιμασμένη λύση ενός αυτοφορτιζόμενου υβριδικού συστήματος κίνησης, που πρακτικά αποδεικνύεται μάννα εξ ουρανού για αυτούς που αναζητούν περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου και συνάμα μηδενική «εξάρτηση» από την πρίζα.

Απέναντι στο YarisCross, η Renault προσφέρει, ταυτόχρονα με τις συμβατικές, δύο υβριδικές παραλλαγές του Captur. Η πιο προηγμένη από αυτές παίρνει κίνηση από μια «μικτή» μονάδα αποτελούμενη από έναν θερμικό και έναν ηλεκτρικό κινητήρα, σε συνδυασμό όμως με μία μπαταρία που μπαίνει στην πρίζα, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα κίνησης με μηδενικές εκπομπές για ικανό αριθμό χιλιομέτρων.

Ο τρίτος πόλος της αντιπαράθεσης ακούει στο όνομα «HyundaiKonaElectric», με τους Κορεάτες να επενδύουν με τόλμη και τη δέουσα… γοητεία στην επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης, η οποία «συνδέεται» άμεσα και αποκλειστικά με το ρεύμα και την πρίζα.

*Διαβάστε περισσότερα για τα τρία εξηλεκτρισμένα B-SUV στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT