Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Κ»

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυριακή 27/3: Απρόσμενες συναντήσεις στη Vogue Greece Απριλίου

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Κ»-1

Η Vogue Greece γιορτάζει τα τρία της χρόνια με το συλλεκτικό τεύχος Απριλίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 27/3 με την Καθημερινή. Στο εξώφυλλο οι Carla Bruni και Helena Christensen, δύο supermodels που έχουν γράψει ιστορία.

Η Vogue Greece Απριλίου είναι αφιερωμένη στην σύνδεση που μπορεί να έχει πολλές μορφές και να προκύψει ενώνοντας ετερόκλητες πλευρές. Για τα τρίτα της γενέθλια, κάλεσε λαμπερές προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους να ανοίξουν έναν γόνιμο διάλογο, ασκώντας ο ένας κριτική στην δουλειά του άλλου και ανταλλάσσοντας απόψεις.

Το παιδί-θαύμα του πειραματικού θεάτρου Δημήτρης Καραντζάς συναντά την τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή και της αποκαλύπτει πως θαυμάζει τον τρόπο που επικοινωνεί τις απόψεις της για καίρια θέματα στα social media, πιάνοντας τον παλμό της εποχής. “Μου φαίνεται τρομερά ενδιαφέρον πώς ένα λαϊκό είδωλο των χρυσών ’90s και ’00s, όπως εσύ, που ανήκες θα έλεγε κανείς –μαζί με άλλους– σ’ ένα βολεμένο σύστημα που δεν ξεβολεύτηκε ποτέ, κατάφερες να ανοίξεις άλλες πόρτες, να δεις άλλα πράγματα, να προχωρήσεις μπροστά, να πάρεις θέση, έστω κι αν γίνεις αντιπαθής, να ταρακουνήσεις διάφορες περίεργες σκοπιμότητες που κανείς δεν θέλει να ταρακουνήσει”, περιγράφει στον διάλογο που εκτυλλίσεται στην Vogue Greece Απριλίου.

Η ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού και ο αρχηγός της Εθνικής Πόλο Γιάννης Φουντούλης, ανακαλύπτουν πως και οι δυο ανήκουν σε χώρους που απαιτούν σωματική και ψυχική αντοχή. “Σκέφτομαι πως ένας ηθοποιός προπονείται κάθε μέρα για να είναι έτοιμος στον αγώνα του, που είναι η παράσταση, όπως για μένα το πρόγραμμα απαιτεί καθημερινές προπονήσεις ώστε να παρουσιαστώ όπως πρέπει στην «παράστασή» μου, που είναι ο επίσημος αγώνας”, αναλύει ο Γιάννης Φουντούλης.

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σχεδιαστής Άγγελος Φρέντζος, εξετάζει το ιδιαίτερο στυλ του καλλιτέχνη Good Job Nicky. “Modern Supermarket Music. Ό,τι μαζεύει κόσμο, δηλαδή. Μπορεί να αρέσει στη μαμά μου, σ’ εμένα, στη μικρή μου αδερφή. Δεν έχει ηλικία, κι αυτό είναι η δύναμή του. Το πιάνει όλο το supermarket. Το ίδιο και ο Kanye West”, δηλώνει.

Μην χάσετε τις Απρόσμενες Συναντήσεις στην συλλεκτική Vogue Greece Απριλίου που κυκλοφορεί στις 27/3 με την «Καθημερινή».

Ο χορευτής με την σημαία – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Κ»-2

Ο Ελληνοουκρανός χορευτής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιάννης Μητράκης, που έκανε αίσθηση πριν από τρεις εβδομάδες όταν εμφανίστηκε με τη σημαία της χώρας της μητέρας του στη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος, μιλάει για πρώτη φορά για την εμπειρία εκείνης της ιδιαίτερα φορτισμένης βραδιάς, για τη δική του διπλή ταυτότητα και το πώς είναι να συνεχίζεις τη ζωή σου ενώ η μία από τις δύο πατρίδες σου ισοπεδώνεται.

Φωτεινά πρόσωπα, μοντέρνες ιδέες, ψαγμένα spots που γεμίζουν το Instagram με καρδούλες. Το «Κ» επισκέφτηκε τους ανθρώπους και τα στέκια που δίνουν νέο χρώμα στην τρίτη μεγαλύτερη ελληνική πόλη, πατροπαράδοτα εναλλακτικά. Καλώς ορίσατε στη νέα εναλλακτική Πάτρα.

Τα Μαθήματα κωμωδίας, η πιο τρυφερή και ξεκαρδιστική κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη μέχρι σήμερα, συνεχίζουν να γεμίζουν κάθε βράδυ το Μικρό Παλλάς. Για τον ίδιο, όπως μας είπε, η προϋπόθεση της επιστροφής του στο θέατρο μετά την πανδημία ήταν να προσφέρει απόλαυση και γέλιο. Ακόμα περισσότερο όταν ένας αδιανόητος πόλεμος συμβαίνει σχεδόν δίπλα μας.

Η πίτσα είναι ένα σχετικά απλό φαγητό. Μια καλή πίτσα όμως δεν φτιάχνεται εύκολα. Το μυστικό είναι στις πρώτες ύλες, στις αναλογίες, στις λεπτομέρειες. Ακολουθώντας τις παραδόσεις της γειτονικής Ιταλίας και βάζοντας κάποιες φορές και τη δική τους πινελιά, εστιατόρια και πιτσαρίες στήνουν τα δικά τους μικρά «τοπία» σε διαφορετικά σημεία του αθηναϊκού χάρτη. Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο ωραίες περιπτώσεις.

Οι νέες μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης στο διαδίκτυο αποδεικνύουν ότι ο κοινωνικός και πολιτικός ακτιβισμός εξελίσσεται παράλληλα με τα ψηφιακά δίκτυα και γίνεται όλο και πιο προσωπικός. Η αιματοχυσία στην Ουκρανία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στον λεγόμενο «clicktivism».

 

Κυκλοφορούν την Κυριακή 27 Μαρτίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT