Εσείς ξέρετε τι είναι το «Resimercial»; – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Εσείς ξέρετε τι είναι το «Resimercial»; – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Samsung Electronics από το The Future Laboratory, μόνο το 14% των Ευρωπαίων εργαζομένων επιθυμεί να επιστρέψει κανονικά στο γραφείο με τη λήξη της υγειονομικής κρίσης. Αντίστοιχα αποτελέσματα είχαν ανιχνευθεί τον Δεκέμβριο του 2020 σε έρευνα της Gallup, με σχεδόν τα δύο τρίτα των εργαζομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες που εργάζονταν από απόσταση λόγω της πανδημίας να δηλώνουν ότι θα ήθελαν να συνεχίσουν να το κάνουν.

Με την επιστροφή σε μια σχετική κανονικότητα, λόγω των μαζικών εμβολιασμών, τα μηνύματα μπορεί να δείχνουν σήμερα κάπως αλληλοσυγκρουόμενα, παρ’ όλα αυτά οι μεγάλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο φαίνεται ότι επαναπροσδιορίζουν το εργασιακό τους μοντέλο, ενσωματώνοντας σε μεγάλο βαθμό την πρόσφατη εμπειρία εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Για όσους σχεδιάζουν επαγγελματικούς χώρους, η λέξη είναι μία: επανάσταση. Η Μαρίκα Μαυρολέων είναι αρχιτέκτονας, επικεφαλής του τμήματος ντιζάιν της Α&Μ Architects, ενός μεγάλου αρχιτεκτονικού γραφείου της Αθήνας που έχει υπογράψει μερικά από τα πιο σημαντικά πρότζεκτ κτιρίων και χώρων γραφείων στην Ελλάδα.

«Με περισσότερο από το 50% του προσωπικού εταιρειών να ακολουθεί το υβριδικό μοντέλο, οι χώροι των γραφείων στρέφονται όλο και πιο πολύ στον όρο “Resimercial”, συνδυασμός των λέξεων “residential” και “commercial”, ένα μοντέλο που συνδυάζει και τα δύο χαρακτηριστικά αυτών των κόσμων: χώροι προσαρμοσμένοι να φιλοξενήσουν πολλές διαφορετικές δραστηριότητες σε home comfort περιβάλλον, που θα μοιάζουν όλο και περισσότερο με οικιακούς χώρους, που εναρμονίζονται με βάση τις ανάγκες του εργαζομένου. Αυτό θα υποστηρίζεται από εξελιγμένη τεχνολογία και λογισμικό που δίνει τη δυνατότητα προκράτησης σε workstations, meeting rooms και άλλους κοινόχρηστους χώρους, και θα επιτρέψει ευελιξία στη διαχείριση του εμβαδού των γραφείων».

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του ανανεωμένου περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 10 Απριλίου μαζί με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT