Στα «Ταξίδια» Μαΐου αυτή την Κυριακή: City break στην Μπολόνια, την ανερχόμενη Ιταλίδα «σταρ»

Στα «Ταξίδια» Μαΐου αυτή την Κυριακή: City break στην Μπολόνια, την ανερχόμενη Ιταλίδα «σταρ»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εύκολη πρόσβαση και οι χαλαροί της ρυθμοί κάνουν την Μπολόνια ιδανικό προορισμό για ένα ολιγοήμερο city break. Η μεγαλύτερη απόλαυση στην πρωτεύουσα της Εμίλια Ρομάνια είναι οι βόλτες και το κυριότερο αξιοθέατο η ατμόσφαιρα. Ακολουθούμε τους ανθρώπους της στην καθημερινότητά τους, χανόμαστε στις μεσαιωνικές στοές, ανάμεσα σε βιβλιοπωλεία και μαγαζιά με αντίκες, γνωρίζουμε την τοπική γαστρονομία στην παλιά αγορά τροφίμων Quadrilatero. Μαθαίνουμε τις ετρουσκικές καταβολές της Μπολόνια στο Μουσείο Ιστορίας, περιηγούμαστε στους κήπους Margherita και θαυμάζουμε τη γραμμή Μεσημβρινού του Κασσίνι, ένα από τα μεγαλύτερα αστρονομικά όργανα στον κόσμο, το οποίο φιλοξενείται στην εκκλησία San Petronio.

Η Μπολόνια είναι όμως και ένας κρυμμένος θησαυρός για όσους αγαπούν τα ιδιαίτερα μπαρ, τα σωστά cocktails, τα γευστικά κρασιά και τη νυχτερινή διασκέδαση. Μοιραζόμαστε το δικό μας shortlist και επιλέγουμε τέσσερις χώρους με χαρακτήρα, που αξίζει να επισκεφθείτε. Κι αν ο χρόνος είναι με το μέρος σας, Μόντενα, Ραβέννα, Μπριζιγκέλα και Μαρανέλλο θα σας επιφυλάξουν με τη σειρά τους μοναδικές ταξιδιωτικές συγκινήσεις…

Τα Ταξίδια Μαΐου κυκλοφορούν την Κυριακή 17 Απριλίου με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT