Η φοιτήτρια της ιατρικής που θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Η φοιτήτρια της ιατρικής που θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια Ελληνίδα που μεγάλωσε στη Νορβηγία, μια ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός που θέλει να γίνει γιατρός, μια διαφορετική εκπρόσωπος της Ελλάδας σε έναν διαγωνισμό που αποτελεί την ένοχή μας απόλαυση, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς. Είναι η Αμάντα της Eurovision και είχε πολλά να μας πει!

Ένας δεύτερος, εν πολλοίς άγνωστος πόλεμος μαίνεται στην πολιορκούμενη Ουκρανία: αυτός της υπαίθρου, όπου επίμονοι, θαρραλέοι αγρότες δίνουν τη δική τους μάχη για να μην πάει ούτε ένας σπόρος σιταριού χαμένος. Διαβάστε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ.

Σαν σήμερα, πριν από 10 χρόνια, ο λαοφιλής Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε από κοντά μας. Ζητήσαμε από δέκα φίλους και συνεργάτες του να μοιραστούν την πιο «δική τους» ανάμνηση γι’ αυτόν.

Έχουμε πιστέψει ότι οι πόλεις μας είναι μέρη αφιλόξενα και εχθρικά για όποιον θέλει απλώς να βρει ένα μικρό καταφύγιο μακριά από την τρέλα της μητροπολιτικής ρουτίνας. Ίσως επειδή μας λείπει η περιέργεια και μας νικά η συνήθεια, δεν μπαίνουμε στον κόπο να ξεστρατίσουμε. Αυτό ακριβώς επιχειρήσαμε στο μικρό αφιέρωμα που σας παρουσιάζουμε: ακολουθήσαμε δρόμους που μας έβγαλαν σε περισσότερο ή λιγότερο άγνωστα αθηναϊκά «ησυχαστήρια».

Λίγο πριν αρχίσει η Μεγάλη Εβδομάδα δοκιμάζουμε μερακλίδικους μεζέδες, απρόσμενα πιάτα και μοιραζόμαστε μαζί σας πρωτότυπες ιδέες για brunch και φαγητό στο χέρι, γλυκά, παγωτά σε ένα νηστίσιμο οδοιπορικό που θα σας ανοίξει την όρεξη.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του ανανεωμένου περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 17 Απριλίου μαζί με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT