Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

4' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

• Ποιοι και πώς θα πάρουν μπόνους στο Δημόσιο

Μπόνους για δημοσίους υπαλλήλους που αθροιστικά μπορεί να φθάνουν τα 35 εκατ. ευρώ , με βάση την επίτευξη μετρήσιμων στόχων, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «για το νέο Σύστημα Αξιολόγησης και τα κίνητρα και την ανταμοιβή Υπαλλήλων» που παρουσιάζει η «Κ». Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που θα φέρει προς φήφιση ο κ. Μάκης Βορίδης, δικαιούχοι θα είναι: Δημόσιοι υπάλληλοι που θα εμπλέκονται με το ετήσιο Σχέδιο Δράσης των υπουργείων τους. Υπάλληλοι που συμβάλλουν στην υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Και, τέλος, όσοι εργάζονται για την επίτευξη συγκεκριμένων δημοσιονομικών στόχων. Το μπόνους δεν μπορεί να υπερβαίνει ανά έτος το 15% του αθροίσματος του ετήσιου βασικού μισθού και επιδόματος θέσης ευθύνης. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης, κατάργηση της βαθμολογίας και επιμόρφωση για όσους δημοσίους υπαλλήλους υστερούν και αυστηρότερη αξιολόγηση των προϊσταμένων. 

• Νίκος Δένδιας, συνέντευξη στην «Κ»: Επιστολή στη Χάγη για τα εγκλήματα πολέμου στη Μαριούπολη

Επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (Χάγη) από τον οποίο ζητεί να διερευνήσει τη διάπραξη εγκλημάτων στην Μαριούπολη, και στα χωριά Σαρτανά και Βολνοβάκα, όπου έχουν σκοτωθεί Eλληνες ομογενείς αποκαλύπτει στη «Κ» ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Προσθέτει ότι η Ρωσία θα έπρεπε να είχε αποφύγει την παραβίαση αρχών πάνω στις οποίες στηρίζεται το ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας. Προαναγγέλλει επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον και διάσκεψη του σχήματος 3+1 σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών και σημειώνει, ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι κακέκτυπο της τουρκικής.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

• Ένας στους δύο πληρώνει καθυστερημένα το ρεύμα

Με καθυστέρηση πληρώνει τον λογαριασμό ρεύματος ένας στους δύο καταναλωτές, χιλιάδες ζητούν διακανονισμούς και οι πάροχοι ετοιμάζουν ειδικά πακέτα ρυθμίσεων, ενώ οι προσφυγές στη ΡΑΕ κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής ανέρχονται πλέον σε 1.000 την εβδομάδα. Η κυβέρνηση καλείται να λάβει δύσκολες αποφάσεις, αφού τα μέτρα στήριξης έχουν τεράστιο δημοσιονομικό κόστος και επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος. 

• Το κράτος «αποσύρεται» οι ιδιώτες επιστρέφουν

Το Δημόσιο «αποσύρεται» οι ιδιοκτήτες επιστρέφουν. Ετσι συνοψίζεται η λύση απόδοσης δασωμένων αγρών -πανελλαδικά 6,9 εκατομμύρια στρέμματα για τα οποία ήρθη αιτιολογημένα ο δασικός χαρακτήρας- σε όσους είχαν δηλώσει σχετικές εκτάσεις έχοντας αποδεικτικά νόμιμα δικαιώματα, μάλιστα στόχος είναι η όλη διαδικασία να γίνει «αυτομάτως». Ενδεικτικά οι περισσότερες από αυτές τις εκτάσεις βρίσκονται στα Ιωάννινα, τη Μεσσηνία και την Αρκαδία.

• Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Επαναπροσέγγιση της μεσαίας τάξης

Με προοδευτικό πρόσημο, ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας και ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικού ρεαλισμού, προκειμένου να επαναπροσεγγίσει τη μεσαία τάξη, ο Αλέξης Τσίπρας σηματοδότησε τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο του κόμματος.

• Προσδοκίες και εμπόδια για το ελληνικό αέριο

Η απόφαση της Ευρώπης για ταχεία απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο διαμόρφωσε εκ νέου μια ευνοϊκή συγκυρία για την αξιοποίηση πιθανών κοιτασμάτων στην Ελλάδα. Υπάρχουν ενδείξεις για δυνητικώς αξιοποιήσιμα κοιτάσματα σε διάφορες περιοχές στο Ιόνιο, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, υφίστανται εκκρεμότητες και εμπόδια, νομικά και γεωπολιτικά, που πρέπει να επιλυθούν ακόμη και στο Ιόνιο. 

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

• 12.000 αιτήσεις για αποζημίωση στην Αττική Οδό

Πολύ περισσότεροι από τους άτυχους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό κατά τη χιονοθύελλα του Ιανουαρίου ήσαν όσοι είδαν στην ταλαιπωρία των άλλων ευκαιρία για «αρπαχτή». Οι αιτήσεις αποζημίωσης έφτασαν τις 12.000, αλλά μόνο 3.500 απέδειξαν πως εγκλωβίστηκαν. 

• Τι ακίνητα αγοράζετε με 150.000 ευρώ

Κατοικίες από 40 τ.μ. στο Κολωνάκι και μέχρι 187 τ.μ. στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη μπορεί να αποκτήσει κάποιος, δαπανώντας 150.000 ευρώ στη σημερινή αγορά κατοικίας στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Ωστόσο, με το ρυθμό που “ανεβαίνουν” οι τιμές σε σύγκριση με πέρυσι, το εμβαδόν των διαμερισμάτων που θα μπορεί να αγοράσει κάποιος με το ίδιο ποσό, θα βαίνει μειούμενο.

• Δημ. Δασκαλόπουλος: Δεν ένιωσα ποτέ κτητικός

O επιχειρηματίας και συλλέκτης Δημήτρης Δασκαλόπουλος μιλάει αποκλειστικά στην «Κ» για τη μεγάλη δωρεά του μεγαλύτερου μέρους της εξέχουσας συλλογής του, που ανακοίνωσε πρόσφατα «προικίζοντας» τέσερα δημόσια μουσεία με 350 έργα. 

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

• Βοήθησα πρώην παρανόμους να βρουν δουλειά

«Αδελφέ Πάνο, καθάρισα». Ηταν τα λόγια μόλις αποφυλακίστηκε, ενός μεταμελημένου ληστή που έγκλειστος έγινε ζωγράφος και έγραψε βιβλίο το οποίο παρουσίασε ο επί σαράντα χρόνια «και βάλε» αστυνομικός ρεπόρτερ. Εχω βοηθήσει πρώην παρανόμους που γύρισαν σελίδα να βρουν δουλειά λέει στην «Κ» ο Πάνος Σόμπολος, μιλώντας για τη σημερινή πιο άγρια μορφή του εγκλήματος, τα όχι του στην πολιτική, το ήθος και την εργατικότητα, τα πιο ισχυρά όπλα επιτυχίας. 

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-5

• «Αφήστε τα παιδιά να παίξουν ελεύθερα»

Τα παιχνίδια των μικρών, αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να μπλέκονται δυναστικά, συνεχώς, στα πόδια τους οι μεγάλοι ευνουχίζοντας φαντασία, πρωτοβουλίες, ενθουσιασμό· δώστε χώρο στα παιδιά, φιλτράρουν τους πάντες και τα πάντα, διαβάστε το δικό τους αλφαβητάρι. Μιλάει στην «Κ» η κορυφαία παιδαγωγός Σουζάν Αξελσον, τεκμηριώνοντας ότι το ακηδεμόνευτο παιχνίδι είναι πολύτιμο, βγάζει παραφυάδα χαρακτήρα. Και προς γονείς: μην κυνηγάτε τη χίμαιρα της τελειότητας πίσω από τα βήματά τους.

• «Είμαστε στημένοι για να ταξιδεύουμε στην τρικυμία» – Συνέντευξη με τον ιδρυτή της «ΠΛΑΙΣΙΟ» Γιώργο Γεράρδο. 

• Κλιματική Αλλαγή – Και οι πιγκουίνοι σε κίνδυνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT