Συγκρίνουμε δύο ηλεκτρικά saloon υψηλών επιδόσεων, στην «Καθημερινή της Κυριακής», που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 30 Απριλίου

Συγκρίνουμε δύο ηλεκτρικά saloon υψηλών επιδόσεων, στην «Καθημερινή της Κυριακής», που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 30 Απριλίου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ύστερα από τις θετικές πρώτες εντυπώσεις μας πίσω από το τιμόνι της ηλεκτρικής BMW i4 στους γερμανικούς δρόμους, το ενδιαφέρον εκτοξεύεται για τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, και μάλιστα της κορυφαίας εκδοχής του στην ελληνική άσφαλτο. Ήταν πρακτικά μονόδρομος να την τοποθετήσουμε δίπλα στο σημείο αναφοράς για τα υψηλών επιδόσεων ηλεκτρικά saloon, την Taycan, που ουσιαστικά αποτελεί μετεξέλιξη του θρύλου, της «911».

Με γεγονός λοιπόν πως ο χαρακτήρας Porsche παραμένει αναλλοίωτος, μας δίνεται η ευκαιρία, με αφορμή την i4, να αξιολογήσουμε το άλμα της ΒΜW στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, σε έκδοση «Μ». 

Θεωρητικά δεν προκύπτει απευθείας σύγκριση ανάμεσα στα δύο αυτά μοντέλα, ακόμα και αν κάποιοι πιστεύουν πως όλες αυτές οι κατασκευές δε διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, με τα πανίσχυρα ηλεκτρικά σύνολα να μη βγάζουν χαρακτήρα και το βάρος τους, που ξεπερνά τους 2 τόνους, να στερεί την οδηγική απόλαυση.

Η δική μας άποψη είναι πως, παρά τις συγγενείς προδιαγραφές, οι διαφορές σε λεπτομέρειες εδώ γιγαντώνονται, οπότε να η ευκαιρία να διαβάσεις σε βάθος τη φιλοσοφία των δύο κατασκευαστών και να την ερμηνεύσεις δοκιμάζοντας, αναζητώντας αδρεναλίνη.

Υψηλό το χάντικαπ της διαφοράς σε τιμή ανάμεσα στην Taycan 4S (111.500 ευρώ) και στην i4 Μ50 (69.750 ευρώ)· δεν το καταγράφουμε ως άλλοθι, αλλά ως μια πραγματικότητα που τα ξεχωρίζει σε συνδυασμό με τη διαφορά σε όλα τα μετρήσιμα μεγέθη.

Διαβάστε περισσότερα για την αναμέτρηση της ηλεκτρικής BMW i4 M50 με την Porsche Taycan 4S, στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT