Συγκρίνουμε δύο νέα hatchback της ελληνικής αγοράς, στην «Καθημερινή της Κυριακής», που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 30 Απριλίου

Συγκρίνουμε δύο νέα hatchback της ελληνικής αγοράς, στην «Καθημερινή της Κυριακής», που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 30 Απριλίου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μεγαλύτερες εμπορικές μάχες στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου δίνονται στην κατηγορία Β, που σχεδόν έχει φτάσει να αποτελεί το ήμισυ της συνολικής αγοράς. Αν και η τελευταία διετία δεν μπορεί να συμπεριληφθεί σε μια κανονικότητα, οι πωλήσεις δείχνουν ότι εκτυλίσσεται μια κόντρα στο πλαίσιο της κατηγορίας, μεταξύ των κλασικών χάτσμπακ και των SUV αδελφών τους (κάθε εταιρεία που θέλει να πρωταγωνιστεί διαθέτει το ανάλογο δίδυμο).

Τη χρονιά που πέρασε η ζυγαριά έκλινε προς τη μεριά των χάτσμπακ, κάτι που οριακά διατηρείται στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Πριν βιαστούμε να ξεγράψουμε τα πατροπαράδοτα σουπερμίνι, οι εξελίξεις τρέχουν και οι νέες αφίξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Αυτές τις μέρες ήρθε στη χώρα μας η νέα γενιά του Skoda Fabia, ενώ εσχάτως παρουσιάστηκε και το ανανεωμένο Ford Fiesta. Και τα δύο «ρίχνονται» σε ένα κομμάτι της αγοράς όπου δεσπόζει το διαχρονικό best-seller, Toyota Yaris. Mε μερίδια της τάξης του 12% με 13% έναντι του 18% που κατέχει το μοντέλο της Toyota, τερμάτισε τη χρονιά που μας πέρασε η τριπλέτα του ομίλου Stellantis, αποτελούμενη κατά σειρά από τα Peugeot 208, Citroen C3 και Opel Corsa. Παραδοσιακές δυνάμεις, όπως οι μάρκες του γκρουπ VW, αλλά και το Ford Fiesta, πλασαρίστηκαν σε χαμηλότερες θέσεις, κάτι όμως που όλοι θα ήθελαν να ανατρέψουν· το μεν Fiesta βασισμένο στην ανανεωμένη του εκδοχή, ενώ για την τιμή του γερμανικού ομίλου καλείται να παλέψει -μετά και το πρόσφατα ανανεωμένο VW Polo- και η ολοκαίνουργια γενιά του Skoda Fabia.

Διαβάστε περισσότερα για την αναμέτρηση του νέου Skoda Fabia με το ανανεωμένο Ford Fiesta, στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT