Στους «4 Τροχούς» Ιουνίου τα αυτοκίνητα πόλης αλλάζουν – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Στους «4 Τροχούς» Ιουνίου τα αυτοκίνητα πόλης αλλάζουν – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους «4 Τροχούς» Ιουνίου οδηγούμε το Toyota Aygo X, το ιαπωνικό αυτοκίνητο πόλης που έρχεται με αυξημένες διαστάσεις και χαρακτηριστικά δανεισμένα από την κατηγορία crossover. Και αν το δημοφιλές μίνι της Toyota φιλοδοξεί, στη νέα του γενιά, να προσδώσει έναν πιο περιπετειώδη χαρακτήρα στις αστικές μας διαδρομές, την ίδια στιγμή η ανάγκη για φθηνές και πιο φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις πρόκειται να εξασφαλίσει μεγάλη ώθηση στη λεγόμενη μικροκινητικότητα. Μικρά ηλεκτρικά οχήματα με δύο, τρεις ή και τέσσερις τροχούς αποτελούν μια ιδανική εναλλακτική όχι μόνο απέναντι στο παραδοσιακό «ΙΧ», αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τα ηλεκτρικά microcars, λοιπόν, αποδεικνύονται ιδανικά για την κίνηση της πόλης, διαθέτουν πολύ χαμηλό κόστος χρήσης και αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα, χάρη στα αυξημένα κρατικά κίνητρα. Στο τεύχος Ιουνίου οδηγούμε στο κέντρο της Αθήνας επτά εκπροσώπους της συγκεκριμένης κατηγορίας, που πολύ πιθανόν να σας βάλουν σε πειρασμό.

Αφήνοντας κατά μέρος τα αυτοκίνητα με χρηστικό χαρακτήρα, δεν μπορούμε παρά να αναφερθούμε με ενθουσιασμό στην πολυαναμενόμενη Alfa Romeo Tonale. Το C-SUV της ιταλικής φίρμας, το σχεδιασμό του οποίου υπογράφει ο Έλληνας Αλέξανδρος Λιώκης, αντικρίσαμε για πρώτη φορά το 2019, όταν παρουσιάστηκε το ομώνυμο πρωτότυπο. Σήμερα, με ελάχιστες αισθητικές επεμβάσεις, ξεκίνησε η παραγωγή του μοντέλου και μεταφέρουμε τις πρώτες οδηγικές μας εντυπώσεις επί ιταλικού εδάφους.

Οι «4 Τροχοί» Ιουνίου κυκλοφορούν την Κυριακή 5 Ιουνίου μαζί με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT