Tο νέο Toyota Aygo X προσαρμόζει το χαρακτήρα ενός crossover σε ένα αυτοκίνητο πόλης, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Tο νέο Toyota Aygo X προσαρμόζει το χαρακτήρα ενός crossover σε ένα αυτοκίνητο πόλης, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βασισμένο πάνω σε μια καταξιωμένη πλατφόρμα, την οποία υιοθετούν τα μεγαλύτερα Toyota Yaris και Yaris Cross, το Aygo X διαθέτει αυξημένες διαστάσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, ενώ δανείζεται στοιχεία από τα αυτοκίνητα της κατηγορίας «crossover». Έτσι, στη νέα γενιά του μοντέλου προστίθεται το γράμμα «Χ» δίπλα στο Aygo, υποδηλώνοντας ακριβώς την καινούργια ταυτότητα. 

Το μοντέλο δανείζεται αρκετά στοιχεία από το εντυπωσιακό πρωτότυπο Aygo X Ρrologue, το οποίο παρουσιάστηκε περίπου ένα χρόνο πριν. Το ευχάριστο, εν προκειμένω, είναι ότι οι αισθητικές διαφοροποιήσεις στην έκδοση παραγωγής είναι ελάχιστες. Παρατηρώντας το από κοντά, η γραμμή της σφηνοειδούς οροφής αυξάνει τη δυναμική αίσθηση του οχήματος, ενώ εντυπωσιάζουν και τα εμπρός φωτιστικά σώματα LED σε σχήμα φτερού. Το αυτοκίνητο, λοιπόν, δείχνει μοντέρνο εντός και εκτός, υιοθετώντας στυλιστικά στοιχεία που συναντάμε σήμερα σε μεγαλύτερα crossover οχήματα. Παράλληλα, οι αυξημένες του διαστάσεις σε σχέση με του Aygo, που πρωτοείδαμε το 2005, εξασφαλίζουν σημαντικά μεγαλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. 

*Διαβάστε περισσότερα για το νέο Toyota Aygo X στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT