Στο Hours αυτή την Κυριακή: Η μάχη των φύλων

Στο Hours αυτή την Κυριακή: Η μάχη των φύλων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ότι πολλές γυναίκες αρέσκονται να φορούν «ανδρικά» ρολόγια είναι γνωστό. Τα τελευταία χρόνια όμως παρατηρούμε και το αντίθετο: χρώματα και διαμάντια σε ανδρικούς καρπούς. Και το κυριότερο; Πληθαίνουν οι unisex επιλογές. 

Υπάρχουν ανδρικά και γυναικεία αυτοκίνητα; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι. Οποιοσδήποτε, άνδρας ή γυναίκα, μπορεί κάλλιστα να οδηγεί από ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης μέχρι ένα τετρακίνητο υβριδικό SUV, εφόσον το επιθυμεί και το επιτρέπει και το βαλάντιό του/της. Το ίδιο ισχύει και στην ωρολογοποιία. Το ζήτημα της ισότητας των φύλων αφορά όλους τους τομείς της κοινωνίας, ήταν επόμενο συνεπώς να αγγίξει και τον κλάδο των ειδών πολυτελείας. Δείτε τι συμβαίνει στον κόσμο της μόδας. Στοιχεία που θεωρούνταν αποκλειστικότητα του γυναικείου στιλ άρχισαν να γοητεύουν και να φοριούνται και από άνδρες (από τσάντες και φουλάρια Hermès μέχρι φούστες και ενδύματα με παγιέτες). Το αντίστροφο, δηλαδή το ανδρόγυνο στιλ, υπάρχει περισσότερα χρόνια, μας είναι πιο οικείο και επανέρχεται στη μόδα από καιρού εις καιρόν. Από τα ανδρικά κοστούμια της Κάθριν Χέπμπορν, της ΜάρλενΝτίτριχ και της Νταϊάν Κίτον έως τις σύγχρονες εκδοχές τους που έχουν κατακλύσει τις πασαρέλες των διάσημων οίκων. Γιατί λοιπόν να μην συμβαίνει το ίδιο και στα ρολόγια;

Στο περιοδικό Hours που κυκλοφορεί την Κυριακή 19 Ιουνίου με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT