Στο Hours αυτή την Κυριακή: Estheticadella Meccanica

Στο Hours αυτή την Κυριακή: Estheticadella Meccanica

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Fabrizio Buonamassa Stigliani, ο ιθύνων νους πίσω από εμβληματικά μοντέλα και οκτώ παγκόσμια ρεκόρ λεπτότητας του οίκου Bulgari, μιλά στο HOURS για την αισθητική, τους μηχανισμούς και το σπάσιμο των κανόνων στην ωρολογοποιία.

Για να είναι επί 20 χρόνια δημιουργικός διευθυντής των ρολογιών του οίκου Bulgari, κάτι πρέπει να κάνει σωστά. Ο Fabrizio Buonamassa Stigliani είναι μία από τις πιο συμπαθείς φυσιογνωμίες του κόσμου της ωρολογοποιίας. Δηλώνει παθιασμένος με το σχέδιο, όχι όμως και με τη ζωγραφική, σέβεται τις ρωμαϊκές ρίζες της Bulgari αλλά υποκλίνεται στον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, έχει εμμονή με το κάλλος και τις τέλειες αναλογίες αλλά σε ένα ρολόι τον ενδιαφέρει περισσότερο η ουσία, τα γονίδια, οι συμβολισμοί που κρύβει και όχι οι φιοριτούρες χωρίς περιεχόμενο, είναι οπαδός του μινιμαλισμού και της καθαρότητας στο design και αποκαλύπτει ότι το Octo Finissimo Ultra θα είναι το τελευταίο ρεκόρ λεπτότητας της Bulgari. Η συζήτησή μας έγινε στις αρχές Μαΐου, στο πλαίσιο των επίσημων εγκαινίων της αποκλειστικής μπουτίκ της Bulgari στην Αθήνα, στον αριθμό 20 της οδού Βουκουρεστίου, από την οικογένεια Καίσαρη.

Στο περιοδικό Hours που κυκλοφορεί την Κυριακή 19 Ιουνίου με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT