Τα animation μιλούν ελληνικά – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Τα animation μιλούν ελληνικά – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τελευταίο καιρό, κάτι αισιόδοξο συμβαίνει με το ελληνικό animation. Σε ιντερνετικές κοινότητες, σινεφίλ χρήστες αποθεώνουν ένα μικρού μήκους animation με θέμα τον μικρόκοσμο μιας ελληνικής γειτονιάς. Ταινίες Ελλήνων δημιουργών προβάλλονται σε τηλεοπτικές πλατφόρμες και ταξιδεύουν στο μεγαλύτερο φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων του κόσμου, λαμβάνοντας σημαντικές διακρίσεις.

Τι συμβαίνει με τον κλάδο του ελληνικού animation; Πώς φτιάχνεται μια ταινία; Από τι επηρεάζονται οι σκηνοθέτες; Γιατί παρατηρείται μια απελευθέρωση στις θεματικές και τις τεχνικές των νέων δημιουργών και του είδους, γενικότερα; Κακώς ταυτίζονται τα κινούμενα σχέδια με κάτι παιδικό; Υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στους δημιουργούς; Μπορεί να ταξιδέψουν οι ταινίες των Ελλήνων έξω από τα σύνορα; Είναι δύσκολο το να κατακτήσουν το εγχώριο κοινό;

Επιστρέφοντας από το μεγάλο φεστιβάλ του Ανεσί, πέντε Ελληνίδες και Έλληνες δημιουργοί κινουμένων σχεδίων μιλούν στο «Κ» για την κοινότητά τους, η οποία έχει βάλει στοίχημα να κεντρίσει το ενδιαφέρον του εγχώριου κοινού.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί στις 3 Ιουλίου μαζί με την «Καθημερινή της Κυριακής». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT