Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Αποθέματα ασφαλείας συγκεντρώνει η Ελλάδα εν όψει του κινδύνου για ένα «θερμό» ενεργειακό επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης. Οι μονάδες της ΔΕΗ θα έχουν λιγνίτη για επάρκεια 45 ημερών

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

Εφεδρείες για τον χειμώνα σε αέριο, λιγνίτη και ευρώ

Αποθέματα ασφαλείας συγκεντρώνει η Ελλάδα εν όψει του κινδύνου για ένα «θερμό» ενεργειακό επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης. Οι μονάδες της ΔΕΗ θα έχουν λιγνίτη για επάρκεια 45 ημερών. Το αποθηκευμένο υγροποιημένο αέριο θα αρκεί για να εξασφαλίσει δεκαήμερη αυτονομία. Και το δημοσιονομικό περιθώριο, που θα μπορεί να διατεθεί σε μέτρα στήριξης, εκτιμάται ότι θα είναι πάνω από 800 εκατ., έως και 1,5 δισ. ευρώ.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

«Δεν θα αλλάξω την κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει στους στενούς του συνεργάτες την απόφασή του να μην προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Πώς εξηγεί την επιλογή του και ποια θα είναι τα επόμενά του βήματα.

Δημοκρατία ετών 48

Σχεδόν μισόν αιώνα από τη Μεταπολίτευση, προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών επιχειρούν τον δικό τους απολογισμό: Τι φοβόμασταν και ελπίζαμε το 1974, τι φοβόμαστε και ελπίζουμε σήμερα. Γράφουν: Ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, ο σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός, η καθηγήτρια Αγγέλα Καστρινάκη και ο ιστορικός Κωστής Κορνέτης. Μαρτυρία Πέτρου Μολυβιάτη: Ο στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή αφηγείται τις δραματικές ημέρες της μετάβασης στη δημοκρατία. 

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

Συνέντευξη Νίκου Δένδια

Ο υπουργός Εξωτερικών αναλύει τη στάση της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας και διατυπώνει μια πρόβλεψη για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Συνέντευξη Φαχρεντίν Αλτούν

Ενας από τους στενότερους συνεργάτες του Ερντογάν, ο διευθυντής του γραφείο επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, μιλάει στον ανταποκριτή της Καθημερινής στην Κωνσταντινούπολη και προκαλεί, επιχειρώντας να επιρρίψει στην ελληνική πλευρά την ευθύνη για την ένταση στις διμερείς σχέσεις.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

Φάκελος: Πυρκαγιές και κλιματική κρίση

Οδοιπορικό της Καθημερινής στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής. Μιλούν άνθρωποι που έχουν ζήσει όλες τις μεγάλες φωτιές της Πεντέλης τα τελευταία είκοσι χρόνια. Μαρτυρία του καθηγητή Χρήστου Ζερεφού, που κατοικεί στο Ντράφι. 

«Αιώνιοι» 300.000 φοιτητές

Περίπου το 40% των εγγεγραμμένων στα μητρώα των Πανεπιστημίων είναι ανενεργοί φοιτητές. Πώς θα επιχειρηθεί η εκκαθάριση των καταλόγων.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-5

Το περί δικαίου αίσθημα στην κερκίδα

Θεμιτή διαμαρτυρία ή λαϊκά δικαστήρια; Ανθρωποι του θεάτρου και νομικοί σχολιάζουν τις αντιδράσεις για την υπόθεση Λιγναδη.
Άρθρο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT