Θαυμαστός καινούριος κόσμος – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Θαυμαστός καινούριος κόσμος – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια εξερεύνηση στα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης που αποκτούν πλέον και δημιουργικά ένστικτα (εικονογραφώντας, για παράδειγμα, το εξώφυλλο του «Κ») και ένας προβληματισμός για το μέλλον της τέχνης, αλλά και το μέλλον γενικά, παρέα με υπερβολικά έξυπνες μηχανές.

Ο Αμερικανός μετρ του τρόμου, Στίβεν Κινγκ, συζητά με τον Βρετανό συγγραφέα Ρίτσαρντ Όσμοντ με αφορμή το βραβείο των Sunday Times που κέρδισε ο πρώτος, αλλά και την κυκλοφορία ενός ακόμα βιβλίου που έγραψε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Το ελληνικό καλοκαίρι μέσα από τα μάτια της Τζένιφερ Μπάρκλεϊ, μιας εγκατεστημένης στην Ελλάδα Βρετανίδας συγγραφέως που αποφάσισε να περάσει τους καλοκαιρινούς μήνες δουλεύοντας σε μια μικρή ταβέρνα στην Κάρπαθο.

Επίσκεψη στο πανεπιστημιακό εργαστήριο στα Γιάννενα πρωτοπορεί στην έρευνα για τον κορωνοϊό και προσφέρει πολύτιμες απαντήσεις στην προσπάθεια της παγκόσμιας κοινότητας να λύσει τον γρίφο του ιού.

Ο Ρομέν Γαβράς συζητάει με το «Κ» για την ταινία Athena και την αθηναϊκής της πρεμιέρα, μιλάει για τις ανησυχίες της γενιάς του και τις διαφορές του δικού του σινεμά με εκείνο που έκανε ο πατέρας του.

Μην χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί στις 2 Οκτωβρίου μαζί με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT