Οδηγούμε το ηλεκτρικό Volkswagen ID. Buzz, τη σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού Bulli, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Οδηγούμε το ηλεκτρικό Volkswagen ID. Buzz, τη σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού Bulli, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη στιγμή που και το θρυλικό Τ1 της VW αναβίωσε με τη μορφή του ηλεκτρικού ID. Buzz, τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει τη στροφή της αυτοκίνησης προς το νέο καύσιμο.

Το λανσάρισμα του ID. Buzz και του ID. Buzz Cargo αυτή την περίοδο σηματοδοτεί την άφιξη της πρώτης γκάμας πλήρως ηλεκτρικών MPV και van στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο της αξιολόγησης νέων μοντέλων για το Car Of The Year 2023, ταξιδέψαμε στη Δανία για την οδήγηση της πολιτικής εκδοχής του νέου μέλους της οικογένειας ID., το οποίο αναμενόμενα βρισκόταν σταθμευμένο στο πλάι ενός Bulli, του θρυλικού van της VW, εντυπωσιάζοντας με τα κοινά που έχει στην πραγματικότητα με τον πρόγονό του.

Αν το επεξεργαστεί κανείς από κοντά, σύντομα διαπιστώνει πως, ακόμα και ως ιδέα, στα χνάρια εκείνου του μοντέλου πατάει. Αυτό διατείνονται και οι κατασκευαστές του, που πίσω από την απόφαση του σχεδιασμού και της παραγωγής του είδαν πεδίο ακάλυπτο και ταυτόχρονα μια μερίδα κοινού που θέλει ένα μέσο ικανό να συνδυάσει μια διαφορετική καθημερινή οδηγική διαβίωση με τις οικογενειακές ανάγκες ή ακόμα και τα χόμπι του.

Επί της ουσίας, κάνοντας πάντα λόγο για την 5θέσια εκδοχή, πρόκειται για ένα MPV με άπλετο χώρο για τους πέντε επιβάτες του και πολυχρηστικές λύσεις, όπως και ο μακρινός προκάτοχός του. Ωστόσο, λόγω εποχής, αυτό εδώ είναι αμιγώς ηλεκτρικό, έχει εμβέλεια έως 423 χλμ. και σε ταχυφορτιστή μπορεί να ανακτήσει την ενέργειά του σε περίπου 30 λεπτά. Πίσω από το σχεδιασμό του, που παραπέμπει ξεκάθαρα σε van (σ.σ.: άλλωστε τέτοιο είναι), βρίσκονται τα χαρακτηριστικά ενός από τα πιο επιτυχημένα σχέδια όλων των εποχών. Οι Γερμανοί σχεδιαστές πέτυχαν να διατηρήσουν τη… φιλικότητα που έβγαζε στο μάτι εκείνο το μοντέλο και προσάρμοσαν πάνω του τα σημερινά ζητούμενα ως προς την ασφάλεια και, φυσικά, την τεχνολογία.

Όσο για το ποιόν του, οι ίδιοι λένε πως το ID. Buzz απευθύνεται σε κάθε λογής πελάτες, από οικογένειες έως άτομα που χρειάζονται πολύ χώρο για το χόμπι τους. Ανθρώπους που δίνουν σημασία στο σχεδιασμό και που -όπως σε πλείστες άλλες περιπτώσεις ιδιαίτερων αυτοκινήτων- αισθάνονται πως θέλουν να ξεφύγουν από τα SUV. Και, φυσικά, στο εργοστάσιο δεν κρύβουν πως από κάπου στο βάθος ελπίζουν πως το ID. Buzz θα αντλήσει και κοινό μεταξύ εκείνων των ρομαντικών που δεν έπαψαν να θαυμάζουν το Bulli, αλλά ταυτόχρονα είναι έτοιμοι να περάσουν στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

*Διαβάστε περισσότερα για το Volkswagen ID.Buzz στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT