Νέα ζωή στη Φιλαδέλφεια

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια περιήγηση στην ήσυχη γειτονιά της Αθήνας, η οποία αλλάζει φυσιογνωμία μετά το χτίσιμο του γηπέδου της ΑΕΚ. Κομψές κατοικίες με αυλόπορτες, μικρές βεράντες που προσφέρουν σκιά την ώρα του πρωινού καφέ και άνετα μπαλκόνια, σε μια ρυμοτομία που θυμίζει περισσότερο παρυφές προαστίου σε πόλη της Μεγάλης Βρετανίας παρά την κλασική γειτονιά στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου κυριαρχούν η άναρχη δόμηση και οι πολυκατοικίες της αντιπαροχής, έρχονται σε μια αντιδιαστολή με την επιβλητική αίσθηση που αφήνει το γήπεδο της Αγιας-Σοφιάς. «Όλη η Φιλαδέλφεια θα είναι στο γήπεδο, είτε ασχολείται είτε δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο», συζητούσε μια παρέα στην λεωφόρο Δεκελείας που χωρίζει την περιοχή στα δύο.

Κυριαρχεί όμως η ησυχία. Ακόμα και τα παιδιά που δίνουν ραντεβού με τα ποδήλατα ή μαζεύονται στα παγκάκια της Πλατείας Πατριάρχου δεν μπορούσαν να τη διαλύσουν. Οι κάτοικοι έπιναν τον καφέ τους σε μία από τις καφετέριες της λεωφόρου. Ο καιρός ήταν ζεστός. Είχε μπει Οκτώβριος, τα φύλλα των δέντρων έφτιαχναν μια δροσερή σκιά για όσους κάθονταν έξω από τα καφέ. Μερικοί προτιμούσαν τον καφέ μαζί με γλυκό. Επιμύθιο μιας γιορτινής ημέρας.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT