Συγκρίνουμε τη νέα BMW X1 με το σημείο αναφοράς στα compact πολυτελή SUV, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Συγκρίνουμε τη νέα BMW X1 με το σημείο αναφοράς στα compact πολυτελή SUV, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δε χρειάζεται ιδιαίτερη αιτιολόγηση το γεγονός ότι κατά την πρώτη επαφή επί ελληνικού εδάφους με την ολοκαίνουργια BMW Χ1 επελέγη απέναντί της να τοποθετηθεί απλώς και μόνο η Mercedes GLA. Ο ανταγωνισμός σήμερα έχει πολλές ικανές προτάσεις, μα όταν στο πλαίσιο μπει μοντέλο της Στουτγάρδης ή του Μονάχου, συνειρμικά η σκέψη «κλειδώνει» στη μεταξύ τους κόντρα.

Και τα δύο έχουν πανομοιότυπη στόχευση, κοινώς την ελίτ των αγοραστών της κατηγορίας, και παρόμοια πορεία στο χρόνο. Λίγο μεγαλύτερη σε ηλικία η X1, που παρουσιάστηκε το 2009 και πλέον πορεύεται με την τρίτη γενιά της, τέσσερα χρόνια νεότερη η GLA, η οποία μετρά και μία γενιά λιγότερη. Το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι γεννήθηκαν δειλά, με το μεν βαυαρικό μοντέλο να παρουσιάζεται τότε κάπως «άχρωμο» σε μια κατηγορία που ήδη κάλπαζε, χωρίς να πάρει κάτι από το σπιρτόζικο πνεύμα της Σειράς 1 εκείνων των ημερών ή από την αδιαμφισβήτητη πολυτέλεια της Σειράς 3. Η GLA, από την πλευρά της, αν και συνολικά άρεσε, αποτέλεσε χαρακτηριστική περίπτωση διφορούμενης προσωπικότητας, αφού ποτέ δεν κατέστη ξεκάθαρο αν ήταν πιο κοντά σε crossover ή σε χάτσμπακ. Όχι πως αυτό αποτέλεσε τροχοπέδη στην πορεία της, βέβαια.

Με την κατάσταση στην κατηγορία να έχει «σοβαρέψει» πολύ τα τελευταία χρόνια, με αρκετά μοντέλα δικαίως πλέον να θεωρούνται και premium, κανένας από τους δύο Γερμανούς κατασκευαστές δεν κατάφερε να εφησυχάσει. Έτσι, η ολοκαίνουργια BMW X1 «διατείνεται» πως έχει αναπροσαρμοστεί μέχρι και την παραμικρή της λεπτομέρεια, την ώρα που η φρέσκια ακόμη (στο δεύτερο χρόνο της) Mercedes GLA, στη δεύτερη γενιά της, ήρθε με πεντακάθαρη προσέγγιση SUV. Με λίγα λόγια, οι θεωρητικές τους ομοιότητες είναι περισσότερες από ποτέ.

*Διαβάστε περισσότερα για την αναμέτρηση της νέας BMW X1 με τη Mercedes GLA στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT