Οδηγούμε το υβριδικό Toyota Corolla Cross, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Οδηγούμε το υβριδικό Toyota Corolla Cross, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποια στιγμή θα είχε ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να μάθουμε τι απέγινε εκείνο το στέλεχος της εταιρείας που θεώρησε καλή ιδέα πίσω στο 2007 να μπει στον πάγο το όνομα «Corolla», για χάρη του Auris. Ευτυχώς, τελικά η (εμπορική) λογική πρυτάνευσε και η Corolla, το διαχρονικό best-seller των Ιαπώνων με τις περισσότερες από 50 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, συνέχισε να τραβά προς τη δόξα· τώρα αποκτά για πρώτη φορά έκδοση SUV, με την ονομασία «Cross». Έτσι, μαζί με τις άλλες τρεις εκδόσεις που φέρουν το όνομα «Corolla» αυτήν τη στιγμή, η Toyota στοχεύει να πρωταγωνιστήσει πανευρωπαϊκά στην κατηγορία C, με συνολικές πωλήσεις 400.000 μονάδων και ένα μερίδιο 9% μέχρι το 2025. Η Corolla Cross έρχεται, λοιπόν, να πάρει τη θέση της σε μια γκάμα που έχει φτάσει πλέον να περιλαμβάνει μια ποικιλία υπερυψωμένων μοντέλων, η οποία ξεκινάει από το μικροκαμωμένο Aygo-X και καταλήγει στο θηριώδες Land Cruiser.

Στην καρδιά αυτής της γκάμας, όπου βρίσκονται τα μοντέλα της κατηγορίας C, η Toyota διαθέτει το κουπέ C-HR, αφήνοντας το περιθώριο για μια πρακτικότερη εναλλακτική με ξεκάθαρο οικογενειακό προσανατολισμό. Αυτό ακριβώς το κενό έρχεται να καλύψει η νέα Corolla Cross, η οποία άργησε λίγο να αποβιβαστεί στην απαιτητική ευρωπαϊκή αγορά, προκειμένου να έρθει κουβαλώντας στις αποσκευές της μία σειρά από νέα στοιχεία, όπως: το πέμπτης γενιάς υβριδικό σύστημα κίνησης με δυνατότητα τετρακίνησης, μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποστήριξη των συστημάτων στο εσωτερικό της καμπίνας, αλλά και ένα βελτιωμένο επίπεδο ασφάλειας με την τρίτη γενιά του Toyota Safety Sense, με νέες, αναβαθμισμένες λειτουργίες και τη δυνατότητα να λαμβάνονται Over-The-Air ενημερώσεις.

*Διαβάστε περισσότερα για τις εντυπώσεις μας από την οδήγηση της Toyota Corolla Cross στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT