Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Σε σημείο καμπής – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Σε σημείο καμπής – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ενεργειακή κρίση, ο υψηλός πληθωρισμός και η αβεβαιότητα που προκαλούν οι προοπτικές μιας ύφεσης, έστω και αν αυτή αναμένεται να είναι βραχύβια, δημιουργούν νέες συνθήκες στις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε ζητήματα Περιβάλλοντος – Κοινωνίας – Διακυβέρνησης, γνωστά με τον όρο ESG.

Τα κριτήρια Περιβάλλοντος – Κοινωνίας – Διακυβέρνησης (ESG) αποκτούν ολοένα και πιο μεγάλη σημασία στις αποφάσεις που παίρνουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη: Από τους επενδυτές έως τους εργαζομένους και τους καταναλωτές. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα, αναφέρουν πλέον πως τα ζητήματα ESG έχουν αναβαθμιστεί από συμπληρωματικά στοιχεία της επιχειρηματικής δράσης σε αναπόσπαστο κομμάτι της μακροπρόθεσμης οικονομικής επιτυχίας. 

Όσο όμως όλοι εξοικειώνονται με τον όρο ESG αυξάνονται οι απαιτήσεις για πιο σωστή και ολοκληρωμένη πληροφόρηση με τους αναλυτές να σημειώνουν πως τα κριτήρια εταιρικής υπευθυνότητας ή θα βελτιωθούν στους τομείς της αξιοπιστίας, της σαφήνειας και της συγκρισιμότητας, είτε τελικά θα απαξιωθούν και θα καταργηθούν. 

H ειδική έκδοση της Καθημερινής παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αλλά και τις δράσεις των εταιρειών και οργανισμών εν μέσω ενεργειακής κρίσης σε ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας. 

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, κυκλοφορεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT