Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές αυξάνονται ραγδαία, από 40 δισ. ευρώ το 2021, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 60 δισ. ευρώ εφέτος. Ωστόσο από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει πως η μετάβαση από το χρήμα σε φυσική μορφή στο πλαστικό χρήμα δεν αφορά σχεδόν καθόλου κάποιες δραστηριότητες

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

  • Ποιοι κλάδοι βγάζουν το POS από την πρίζα – Οι επαγγελματίες που επιμένουν να πληρώνονται σε μετρητά- Στοχευμένους ελέγχους ξεκινάει η ΑΑΔΕ

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές αυξάνονται ραγδαία, από 40 δισ. ευρώ το 2021, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 60 δισ. ευρώ εφέτος. Ωστόσο από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει πως η μετάβαση από το χρήμα σε φυσική μορφή στο πλαστικό χρήμα δεν αφορά σχεδόν καθόλου κάποιες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, αν και οι δικηγόροι είναι περισσότεροι από 22.000, πληρωμή μέσω τερματικού (POS) εμφανίζουν λιγότεροι από 3.500. Επίσης, 1.300 υδραυλικοί σε όλη την Ελλάδα εμφανίζουν κάποια ή κάποιες πληρωμές με κάρτες, όταν μόνο στον Σύνδεσμο Αθηνών είναι εγγεγραμμένοι 2.600. Από τα 40 δισ. ευρώ των ηλεκτρονικών πληρωμών, το 20% έγινε σε επιχειρήσεις όπου έτσι κι αλλιώς εκδίδονται αποδείξεις, όπως σούπερ μάρκετ. Η ΑΑΔΕ θα ξεκινήσει στοχευμένους ελέγχους στους «αρνητές» των POS.

  • Σύγκρουση στην αρένα των υποκλοπών

Ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να επωμιστεί ο ίδιος την αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα των υποκλοπών, προσερχόμενος στο Κοινοβούλιο προκειμένου να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα. Ταυτόχρονα απορρίπτει, μέχρι στιγμής, τα σενάρια για άμεση προσφυγή στις κάλπες καθώς και για αμυντικού τύπου πρωτοβουλίες, όπως θα ήταν το ενδεχόμενο να ζητήσει ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Την ίδια ώρα, η Κουμουνδούρου φαίνεται να επενδύει (πάλι) στον σχηματισμό αντιδεξιού μετώπου, που αυτή τη φορά πιστεύεται ότι θα επισπευσθεί λόγω της συνέχισης των αποκαλύψεων. Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του επιχειρεί να προβάλει ως η φωνή της θεσμικής υπευθυνότητας ώστε να ξεχωρίσει από την «τοξική», όπως τη χαρακτηρίζει, πόλωση.

  • Γρηγόρης Δημητριάδης – Η πτώση ενός κλειδοκράτορα
  • Συνέντευξη του Μπραντ Σμιθ, προέδρου της Microsoft, στην «Κ»:«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την Ελλάδα»

«Σήμερα είμαι πιο αισιόδοξος για τα κέντρα δεδομένων στην Ελλάδα απ’ ό,τι ήμουν πριν από δύο χρόνια, όταν τα ανακοίνωνα», λέει στην «Κ» ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, ο οποίος κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη χώρα μας επισκέφθηκε την έκθεση που αναπαριστά ψηφιακά την αρχαία Ολυμπία και δημιουργήθηκε με λογισμικό του τεχνολογικού κολοσσού. Ο Σμιθ περιγράφει και τη συμμετοχή της Microsoft στον άγνωστο κυβερνοπόλεμο της Ουκρανίας.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2
  • Συνέντευξη Ορχάν Παμούκ στην «Κ»

«Υπάρχουν γενναίοι άνθρωπο στην Τουρκία»: Ο νομπελίστας συγγραφέας μιλάει για το τελευταίο του μυθιστόρημα, στο οποίο πρωταγωνιστούν Ελληνες γιατροί του 19ου αιώνα, και διατυπώνει την πρόβλεψή του για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα του.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3
  • ΗΠΑ-Τα 10 μηνύματα μιας απρόσμενης κάλπης

Δέκα χρήσιμα συμπεράσματα από το αμφίρροπο, όσο και ανέλπιστο αποτέλεσμα της αναμέτρησης των ενδιάμεσων εκλογών της περασμένης Τρίτης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεγάλος χαμένος εκτιμάται ότι είναι ο Ντόναλντ Τραμπ.

  • Εντι Ζεμενίδης: Τι σημαίνει το αποτέλεσμα για την Ελλάδα
  • Συνέντευξη Κωστή Χατζηδάκη στην «Κ»: Αναγκαία η γρήγορη διερεύνηση των υποκλοπών.
  • Τα πρώτα κοινά πρότζεκτ με ΑΕΙ των ΗΠΑ

Εκατό συμφωνίες συνεργασίας «κλείστηκαν» μεταξύ ελληνικών ΑΕΙ και κορυφαίων πανεπιστημίων των ΗΠΑ.

  • «Ξέρω τουλάχιστον ότι η καρδιά του χτυπάει ακόμη»

Μέσα στον άφατο πόνο, χάνοντας τον 5χρονο Δημήτρη, η Ελένη Καγιάβα και ο Γιώργος Μάσσιας δώρισαν τα όργανα του γιου τους προσφέροντας ζωή σε άλλους. Γονείς που έκαναν το ίδιο μιλούν στην «Κ»: «Το παιδί μας ζει εντός έξι ανθρώπων».

  • Υπάρχει απάντηση στον γρίφο της ευτυχίας;

Πρώτο βήμα για την κατάκτηση της ευτυχίας είναι να νιώσουμε σαν μέλη χορωδίας και όχι εγκλωβισμένοι σολίστες. Να κάνουμε άλλους ανθρώπους χαρούμενους είναι το «κλειδί». To λένε στην «Κ» ερευνητές, άνθρωποι των τεχνών και ψυχολόγοι.

  • Ο Ελληνας δικηγόρος και οι μπράβοι του Ερντογάν

Ο Eλληνοκύπριος δικηγόρος Ανδρέας Ακαρας, φθάνοντας έως το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, σύρει την Τουρκία στο εδώλιο για τον άγριο ξυλοδαρμό Κούρδων διαδηλωτών από σωματοφύλακες του Ερντογάν το 2017 στην Ουάσιγκτον.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4
  • Permacrisis-Mια γενιά που έχει ζήσει μόνο κρίσεις.
  • «Είμαι εμμονικός με τη λεπτομέρεια, σαν αργυροχόος» – Συνέντευξη Δημήτρη Παπαϊωάννου

«Είμαι στον δρόμο που διάλεξα, καταλαβαίνω ότι σερφάρω πάνω στη μοίρα μου», λέει στην «Κ» ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, σε μια συνέντευξη με αφορμή την παράσταση «Ink», που θα έρθει στο Mέγαρο Μουσικής.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-5
  • Φορολογικά κίνητρα για ασφάλιση κατοικιών
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT