Συγκρίνουμε την Toyota Corolla Cross με τη νέα υβριδική έκδοση του Nissan Qashqai, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Συγκρίνουμε την Toyota Corolla Cross με τη νέα υβριδική έκδοση του Nissan Qashqai, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μοντέλα που κατάφεραν να διαμορφώσουν τάσεις και να αλλάξουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τον ρου των εξελίξεων στη σύγχρονη αυτοκινητική σκακιέρα είναι μετρημένα στα δάχτυλα. Αν μη τι άλλο, δύο από αυτά είναι και τα αυτοκίνητα της δοκιμής μας.

Για την Corolla, που διαχρονικά αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του Ιάπωνα κατασκευαστή, η έλευση της SUV έκδοσης του μοντέλου καθυστέρησε σημαντικά, πλέον όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και, παρά την καθυστέρηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ο No 1 σε πωλήσεις κατασκευαστής στον κόσμο πράττει το προφανές με την Cross και αποκλειστικά υβριδική εκδοχή της Corolla.

Από την άλλη έχουμε το Qashqai, που έπιασε εγκαίρως τον παλμό της… επικαιρότητας, αλλά και την ανάγκη των αγοραστών για ένα προσιτού κόστους, πλην όμως «ψηλωμένο» και πιο «πολυχρηστικό» χάτσμπακ, διανθισμένο για την περίσταση με λελογισμένες δυνατότητες κίνησης πέραν των στενών ορίων της ασφάλτου. Για να μην τα πολυλογούμε, η διάδοχη κατάσταση των συντηρητικών και «εκτός εποχής» Almera και Primera γρήγορα κατάφερε να δημιουργήσει το δικό της ρεύμα στη σχεδόν νηπιακή εν έτει 2007 κατηγορία των crossover οχημάτων, των υπερυψωμένων δηλαδή κατασκευών, χωρίς ιδιαίτερες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου. Έτσι, το Qashqai δικαίως απέκτησε στα χρόνια που ακολούθησαν ένα σημαντικό εμπορικό προβάδισμα, που -όχι άδικα- διατηρεί και σήμερα τη δυναμική του, με άρμα την τρίτη και αναπόφευκτα εξηλεκτρισμένη γενιά του μοντέλου.

*Διαβάστε περισσότερα για τη σύγκριση της νέας Toyota Corolla Cross με το Nissan Qashqai ePower στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT