Συγκάτοικοι το 2022: Δυο μαζί μπορούμε

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά το παρελθόν, η συγκατοίκηση στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας μεταξύ ανθρώπων που δεν ήταν συγγενείς ή σύντροφοι ήταν μια πραγματικότητα που αφορούσε κυρίως σπουδαστές από την επαρχία. Σήμερα, όμως, τα πράγματα φαίνεται να είναι διαφορετικά. Η κουλτούρα της συγκατοίκησης, παγιωμένη στις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης, φαίνεται ότι έχει έρθει και στα μέρη μας. Δεκάδες αγγελίες ανεβαίνουν πια καθημερινά σε γκρουπ στα σόσιαλ μίντια αλλά και στις πλατφόρμες που έχουν δημιουργηθεί ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό. Εκεί, οι χρήστες αναζητούν έναν επιπλέον ένοικο για το σπίτι στο οποίο ήδη μένουν ή έναν άνθρωπο για να ταιριάξουν και να αναζητήσουν μαζί ένα σπίτι, όπου θα μοιράζονται τα έξοδα και καμιά φορά ένα πιάτο φαγητό ή ένα χαλαρό βράδυ μπροστά στο Netflix, ενώ μαθαίνουμε ότι τον τελευταίο χρόνο, οι οργανικές αναζητήσεις της λέξης «συγκατοίκηση» στο Google έχουν αυξηθεί κατά 80%. 

Τα αίτια αυτής της τάσης μοιάζουν προφανή: λίγο η άνοδος των ενοικίων, λίγο η ενεργειακή κρίση, λίγο η κουλτούρα που ήρθε από το εξωτερικό, εδώ και κάποιον καιρό όλο και περισσότεροι Αθηναίοι επιλέγουν να ζήσουν με συγκάτοικο. Το «Κ» μπήκε στα σπίτια τους και κατέγραψε τις συνήθειές τους, ενώ μίλησε και με τους ιδρυτές από δύο πλατφόρμες όπου οι χρήστες αναζητούν συγκατοίκους σε όλη την Ελλάδα. 

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT