Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Οινοχόος», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Οινοχόος», «Κ»

5' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «VogueGreece» Ιανουαρίου, μετρά αντίστροφα για το 2023 με νέες ελπίδες, νέα όνειρα και την λαμπερή Lily Collins. Ο «Οινοχόος» Δεκεμβρίου είναι γιορτινός, πλούσιος και πιο απολαυστικός από ποτέ, με αφιέρωμα στα μοναδικά κρασιά μεγάλου υψομέτρου, ρεπορτάζ, ιδέες για ταξίδια και περισσότερες από 170 επιλογές κρασιών για τον χειμώνα, ενώ με το «Κ» αυτής της Κυριακής, επισκεφτήκαμε το νέο μπουτίκ ξενοδοχείο, The Dolli at Acropolis, στο εμβληματικό πρώην κατάστημα Χυτήρογλου, πριν ακόμα υποδεχθεί τους πρώτους πελάτες του.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

Κυριακή 18/12: Η Vogue Greece Ιανουαρίου υποδέχεται τη νέα χρονιά με τη Lily Collins

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Οινοχόος», «Κ»-1

H Vogue Greece Ιανουαρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου με την Καθημερινή, μετρά αντίστροφα για το 2023 με νέες ελπίδες, νέα όνειρα και την λαμπερή Lily Collins που φωτογραφήθηκε αποκλειστικά στο εξώφυλλο. Η ηθοποιός λίγο πριν επιστρέψει στη μικρή οθόνη με τον τρίτο κύκλο της σειράς Emily In Paris, κάνει το δικό της απολογισμό και μιλά για τις δυναμικές γυναίκες της ζωής της αλλά και τον χαρακτήρα της Emily που λάτρεψε τόσο η ίδια όσο και το παγκόσμιο κοινό. “Κατάλαβα αμέσως ότι θα ήταν κάτι ξεχωριστό, για το οποίο ήθελα να παλέψω. Είδα μεγάλο μέρος του εαυτού μου στην Emily. Ένιωσα σύνδεση μαζί της εξαρχής και ότι ήμουν το κατάλληλο άτομο για να την υποδυθεί», εξηγεί στη Sara Bailey.

¨Το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας είναι αφιερωμένο στις αποφάσεις που παίρνουμε –ή και όχι– για τη νέα χρονιά, οι σελίδες του είναι γεμάτες με ανθρώπους που μας εμπνέουν, μας γεμίζουν αισιοδοξία και μας κάνουν να βλέπουμε τα πράγματα λίγο πιο φωτεινά”, γράφει η Editor-in-Chief της Vogue Greece Θάλεια Καραφυλλίδου.

Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι φυσικά ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, που μιλά στη Vogue Greece Ιανουαρίου για την πολύ προσωπική παράσταση INK, που «γέννησε» με συνοδοιπόρο έναν νεαρό χορευτή μέσα στην καραντίνα και η οποία κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ρίχνοντας το online σύστημα αγορών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. “Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα μοιραστώ με κάποιον άλλο κάτι που φτιάχνω για μένα. Ήταν, όμως, τόσο εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο ο Χάρης βούτηξε στο δικό μου σύμπαν, σαν να το δάγκωσε στην καρδιά, που ειλικρινά ήθελα να το δείξω στο κοινό. Θα τον δείτε στις τέσσερις από τις έξι επιπρόσθετες παραστάσεις στο Μέγαρο και μετά θα με ακολουθήσει στην παγκόσμια περιοδεία, όπου θα παίζουμε τον ρόλο εναλλάξ”, εξομολογείται στο Βλάση Κωστούρο.

Η Vogue Greece Ιανουαρίου συναντά τα πρόσωπα που άφησαν το αποτύπωμά τους αυτή τη χρονιά, καθώς ξεχώρισαν ο καθένας στον τομέα του, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια. Η ηθοποιός Στεφανία Γουλιώτη,η επικεφαλής της Gagosian Athens Χριστίνα Παπαδοπούλου, ο εφευρετικός επιχειρηματίας Νίκος Δρανδάκης, ο Δημήτρης Καραβέλλας, διευθυντής του WWF Ελλάς, ο Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος, ο βραβευμένος με Michelin σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης, οι αδερφοί Καραμπατάκοι, αρχιτέκτονες και συνιδρυτές του K-Studio, η ζωγράφος Μαρία Φιλοπούλου, μιλούν στη Vogue Greece για όνειρα και επιθυμίες.

Ο Ιάπωνας Kei Ninomiya είναι ο ιδρυτής της σειράς noir που οδηγεί τη βιομηχανία του ρούχου στη νέα της εποχή, επαναπροσδιορίζοντάς την. Γι’ αυτό το όραμά του μιλά στο Filep Motwary. “Δεν ξεκινώ ποτέ από ένα mood-board. Φτιάχνω κάποια πρώτα δείγματα και συνεχίζω να δημιουργώ αυθόρμητα, ακολουθώντας το ένστικτό μου. Αυτή τη φορά σημείο εκκίνησης ήταν τα tailored jackets και η ανάγκη μου να βρω μια νέα μετάφραση για το μαύρο, που αποτελεί στοιχείο της υπογραφής μου”.

Η νέα χρονιά έρχεται συνήθως με resolutions και αποφάσεις. Πέντε συντάκτριες της Vogue Greece στέκονται προ των ευθυνών τους, και αναρωτιούνται αν θα βαδίσουν στην ίδια οδό ή θα αλλάξουν κάπως τη διαδρομή.

Μη χάσετε τη Vogue Greece Ιανουαρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή».

Οινοχόος Δεκεμβρίου: Ιστορίες γιορτής, γραμμένες με κρασί – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Οινοχόος», «Κ»-2

Στον Οινοχόο Δεκεμβρίου, αφιερώνουμε 30 σελίδες στους ορεινούς αμπελώνες, από το Αμύνταιο ως την Κρήτη, τη Σάμο και την Κύπρο, και προτείνουμε κρασιά μεγάλου υψομέτρου από τους κυριότερους εκπροσώπους παραγωγούς.

Δοκιμάζουμε και προτείνουμε 140 κρασιά για το χειμώνα, από ελληνικά αφρώδη, βιδιανά εντός και εκτός του κρητικού terroir, και νέα φυσικά κρασιά, μέχρι malbec, Pet-Nat, σαμπάνιες, λευκά και ροζέ που αγαπούν το κρύο, και πολλές value for money ετικέτες από τον διεθνή αμπελώνα για τα πάρτι και τα τραπέζια των γιορτών.

Παίρνουμε συνέντευξη από την διάσημη οινογράφο των Financial Times Jansis Robinson. Συναντάμε στην Αθήνα τη σομελιέ του τριάστερου εστιατορίου Νoma της Κοπεγχάγης, Ava Mees List.

Ακόμα, έξι διεθνείς σομελιέ από κορυφαία εστιατόρια της Ευρώπης, βραβευμένα με αστέρια Michelin, μας μιλούν για το ελληνικό κρασί.

Ταξιδεύουμε στη Δράμα και στην Χώρα των Βάσκων και ανακαλύπτουμε την τοπική παραγωγή.

Ρεπορτάζ: μήπως έρχεται το τέλος για τις γυάλινες φιάλες κρασιού;

Βάζουμε την ποικιλία Μαυρούδι στο μικροσκόπιο και προτείνουμε 17 ετικέτες με μονοποικιλιακά μαυρούδια που αξίζει να δοκιμάσετε.

Δοκιμάζουμε και προτείνουμε 12 malt ουίσκι για τον χειμώνα, φτιάχνουμε κοκτέιλ με αψέντι, απολαμβάνουμε τις ελληνικές stout μπίρες που φτιάχνουν οι Έλληνες μικροζυθοποιοί, παραγγέλνουμε γιορτινά γλυκά για το τραπέζι από τα αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία και τα συνδυάζουμε με το ιδανικό ποτό, κρασί ή απόσταγμα.

Ο Οινοχόος Δεκεμβρίου πιο απολαυστικός από ποτέ με 228 σελίδες αφιερωμένες στο κρασί και τα αποστάγματα, κυκλοφορεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή».

Dolli με θέα Ακρόπολη – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Οινοχόος», «Κ»-3

Λίγες ημέρες πριν υποδεχτεί τους πρώτους πελάτες του, επισκεφθήκαμε το νέο ξενοδοχείο The Dolli At Acropolis της οδού Μητροπόλεως, στο εμβληματικό πρώην κατάστημα Χυτήρογλου, με την καλύτερη θέα της πόλης.

Τρία παιδιά, 11, 13 και 15 ετών, ανακρίνουν το περίφημο «ρομπότ» ChatGPT και βγάζουν συμπεράσματα για την πρόοδο της τεχνολογίας και τις δυνατότητες των μηχανών, οι οποίες είναι απεριόριστες, αλλά τους λείπει κάτι.

Ανοιχτές κουζίνες της πόλης: Σεφ αθηναϊκών εστιατορίων που έχουν μετατρέψει το μαγείρεμα σε θέαμα φωτογραφίζονται εν δράσει και εξηγούν τα θετικά και τα αρνητικά αυτής της νέας τάσης.

Μια συνέντευξη με την Αυστραλή ηθοποιό Κέιτ Μπλάνσετ, με αφορμή την νέα της ταινία Tar, και αποδεικνύεται, όπως πάντα, αινιγματική και συμπαθέστατη.

 Kid Moxie: Η πολυπράγμων μουσικός ενώνει τις τελείες ανάμεσα στο LA και την Αθήνα, την τηλεόραση, το σινεμά και τη δισκογραφία, το συναρπαστικό της δημιουργικό «παρόν» και το μέλλον που, όπως λέει, δεν το πολυσκέφτεται.

Μεγάλο αφιέρωμα 30 σελίδων με βιβλία για τις γιορτές. Λογοτεχνικές επιλογές και non fiction προτάσεις από τις ελληνικές εκδόσεις των τελευταίων μηνών.

Κυκλοφορούν την Κυριακή18 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT