Η απροσδιόριστη δύναμη της Κέιτ Μπλάνσετ

Η απροσδιόριστη δύναμη της Κέιτ Μπλάνσετ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 53 της, η Μπλάνσετ έχει απολαύσει σχεδόν κάθε επαγγελματική, καλλιτεχνική και υλική επιτυχία που θα μπορούσε να ονειρευτεί μια ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Έχει αποσπάσει σχεδόν κάθε βραβείο: δύο Όσκαρ, τρία BAFTA, τρεις Χρυσές Σφαίρες, δύο Volpi Cup στο Φεστιβάλ Βενετίας, ένα τιμητικό Σεζάρ και το Βραβείο Τσάπλιν. Οι καλύτεροι σκηνοθέτες του κόσμου θέλουν να δουλέψουν μαζί της ή θέλουν να σας πουν πόσο τους άλλαξε τη ζωή η συνεργασία μαζί της. Έχει παίξει στο Μπρόντγουεϊ του Μανχάταν και στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου. Με τον επί 25 χρόνια σύζυγό της, τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Άντριου Άπτον, υπήρξαν καλλιτεχνικοί διευθυντές της θεατρικής εταιρείας Sydney Theater Company στην πατρίδα της, την Αυστραλία. Είναι ένα από τα πρόσωπα του Armani Beauty και πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Έχει επίσης διατηρήσει την ελευθερία της να κάνει πιο περίεργες, μικρότερες και ανεξάρτητες ταινίες.

Στην τελευταία της ταινία, Tár, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τοντ Φιλντ, η Μπλάνσετ υποδύεται τη Λίντια Ταρ, μια βιρτουόζα διευθύντρια ορχήστρας στο απόγειο της καριέρας της αλλά και στα πρόθυρα καταστροφής. Είναι από τις πλέον ενδόμυχες και συγκρατημένες ερμηνείες της Μπλάνσετ: το Tár διαρκεί πάνω από δυόμισι ώρες και εκείνη βρίσκεται στην οθόνη σχεδόν σε κάθε καρέ.

Μια μεγάλη συνέντευξη στην οποία αποκαλύπτεται ότι η Αυστραλή ηθοποιός είναι ο αινιγματικός άνθρωπος που πιστεύαμε πως είναι.  

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT