Στον Γαστρονόμο Ιανουαρίου κάνουμε ρεβεγιόν! Εκτάκτως το Σάββατο με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Στον Γαστρονόμο Ιανουαρίου κάνουμε ρεβεγιόν! Εκτάκτως το Σάββατο με την «Καθημερινή της Κυριακής»

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή» γιορτάζουμε την αλλαγή της χρονιάς με ένα μεγάλο γιορτινό μπουφέ με 40 συνταγές-έκπληξη. Από τα ορεκτικά μέχρι το επιδόρπιο, έχουμε φτιάξει ένα πλήρες συνταγολόγιο με πρωτότυπες και νόστιμες ιδέες είτε θέλουμε να κάνουμε ένα καθιστό δείπνο είτε έναν χαλαρό μπουφέ με μεζέδες. Οι ιδέες περισσεύουν…

  • Πιλάφια σε φόρμα, πιο εντυπωσιακά και από τούρτες, με συνδυασμούς υλικών που ιντριγκάρουν και γεύση που συναρπάζει. Οι σεφ μας το μαγειρεύουν με κολοκύθα, κάστανα και πικάντικο τυρί ή με ξηρούς καρπούς και χειμωνιάτικες ρίζες. Αλλά και με κυδώνια και αρνίσια συκωταριά, και φτιάχνουν και ένα κλασικό πιλάφι Μιλανέζα, εμπλουτισμένο με λαχανικά. Ακόμα, μαθαίνουμε τη μαγική τέχνη του ανατολίτικου μπουρεκιού.
  • Ο μάστορας στις ζύμες και στις πίτες Κωστής Κωστάκης μάς δείχνει πώς θα το ετοιμάσουμε ανοίγοντας μόνοι μας μεγάλο και στριφτό χειροποίητο φύλλο και μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του.
  • Οι σεφ του «Γ» εμπνέονται από τα αγαπημένα μικρασιατικά φαγητά και τα μεταμορφώνουν σε απίθανους γιορτινούς μεζέδες. Τους δοκιμάσαμε πρώτη φορά στα φετινά Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου και θα τους επαναλάβουμε στο σπίτι, τις ημέρες των γιορτών.
  • Επιστρέφουμε στην συνταγή σύμβολο της Αθήνας: Ψάρι αθηναϊκή μαγιονέζα. Η κλασική συνταγή και οι τολμηρές παραλλαγές της θα είναι η τέλεια προσθήκη σε κάθε καλό τραπέζι των ημερών.
  • Χοιρινό ρολό στον φούρνο ή πάπια σαλμί; Τα κρεατικά της γιορτής είναι κλασικά αγαπημένα πιάτα από το ρεπερτόριο γιορτινών μαγειρεμάτων!
  • Και για το τέλος, τι; Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης έχει πολλές ιδέες για τα επιδόρπια των ημερών, καθένα και μια γλυκιά ονειροφαντασία. Από μον μπλαν σε ποτήρι μέχρι προφιτερόλ έχει το μενού! Και μας δίνει και την πιο εκπληκτική και πρωτότυπη συνταγή για Βασιλόπιτα ψημένη μέσα σε φύλλα, σαν κοπεγχάγη!

Αυτό το τεύχος, φιλοξενεί επίσης ένα πλήρες ρεπορτάζ από τα φετινά 15α Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου που δόθηκαν σε 11 Μικρασιάτες παραγωγούς, σε μια συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη. Οι ιστορίες των βραβευμένων και οι ιστορίες μας από την ημέρα της βράβευσης, μας μεταφέρουν σε όλα τα σημεία του χάρτη της Ελλάδας αλλά και πίσω στον χρόνο…

Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT