Οδηγούμε το Avenger, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Jeep, εκτάκτως το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Οδηγούμε το Avenger, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Jeep, εκτάκτως το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή της Κυριακής»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην 82χρονη ιστορία της Jeep είναι γεγονός, και το ότι αρχικά δημιουργήθηκε για την Ευρώπη, και μάλιστα με ευρωπαϊκά συστατικά κάτω από το δύο όγκων αμάξωμά του, δε μετριάζει το παγκόσμιο ενδιαφέρον που αποδεδειγμένα έχει αποσπάσει.

Κάποιοι θα σκεφτούν πως ακόμα ένα κάστρο έπεσε, κάποιοι άλλοι, οι περισσότερο προοδευτικοί, πως η ιστορία πάει μόνο μπροστά. Γεγονός είναι πως ένας από τους πλέον παραδοσιακούς κατασκευαστές, όπως είναι η Jeep, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα για ηλεκτροκίνηση, κάνοντας την αρχή από το μικρότερο για την ώρα μοντέλο της, που τυγχάνει να είναι και ολοκαίνουργιο. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων με τους πιστούς της μάρκας, ιστορικά το Willy’s παραμένει ό,τι μικρότερο σε Jeep, όμως από τότε πάνε οκτώ δεκαετίες, κατά τις οποίες ο κατασκευαστής καθιερώθηκε κυρίως με μεγάλα αμαξώματα.

Το Avenger είναι ένα B-SUV, με μήκος στα 4 μέτρα (16 εκ. μικρότερο από το Renegade), που έρχεται να κάνει την αρχή σε έναν κόσμο άγνωστο για τη μάρκα, αυτόν της ηλεκτροκίνησης, όχι όμως και για τη Stellantis, που έχει την ευθύνη της σύγχρονης ιστορίας της Jeep. Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Jeep ξεκίνησε από τόσο «χαμηλά», μιας και θεωρητικά οι πωλήσεις της κατηγορίας αναμένεται να φτάσουν τα 2,2 εκατομμύρια το 2023, με το ίδιο το Avenger να παίρνει 10.000 προπαραγγελίες ήδη από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, που καλά καλά δεν είχε πατήσει στο δρόμο. Οδηγήσαμε το Jeep Avenger στη Νίκαια της Γαλλίας στο πλαίσιο του Car Of The Year 2023, που «κρίνεται» στις 13 Ιανουαρίου, και κάτι μας λέει πως μπήκε στους επτά φιναλίστ με αξιώσεις.

*Διαβάστε τις οδηγικές μας εντυπώσεις από το ηλεκτρικό Jeep Avenger στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT