Αγαπητή σελήνη, ερχόμαστε

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχοντας χτίσει μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες ηλεκτρονικού εμπορίου ρούχων στην Ιαπωνία, ο εκκεντρικός Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάουα αγαπάει πολύ την πολυτέλεια, την τέχνη και τα φώτα της δημοσιότητας. Αντίθετα, η Ριάνον Άνταμ, γεννημένη σε μια παραθαλάσσια πόλη της Ιρλανδίας και μεγαλωμένη νομαδικά σε ένα πλοιάριο όπου συχνά δεν έβλεπε άνθρωπο για εβδομάδες, προτιμά να δουλεύει με απομονωμένες κοινότητες και να μην εκτίθεται στη δημοσιότητα. Οι δυο τους θα συναντηθούν σε ένα ιδιαίτερο ταξίδι, αφού ο Μεαζάουα αγόρασε όλα τα εισιτήρια για την πρώτη τουριστική αποστολή που θα μπει στην τροχιά της Σελήνης και προσκάλεσε 8 καλλιτέχνες μαζί του, μεταξύ των οποίων και τη Ριάνον. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί το 2023 με διαστημικό σκάφος της SpaceX του Ίλον Μασκ και η αποστολή έχει το εμπορικό όνομα #dearmoon. 

Μια εξιστόρηση του πώς έφτασε ο εκκεντρικός Ιάπωνας, ο δημιουργός του πιο μοιρασμένου tweet όλων των εποχών, να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που, αν όλα πάνε καλά, θα έχει επισκεφτεί ως τουρίστας το διάστημα δύο φορές, καθώς και αποκλειστικές δηλώσεις στο «Κ» της Ιρλανδής φωτογράφου που όταν ήταν μικρή ονειρευόταν ότι μια μέρα θα φτάσει στα αστέρια, και πλέον βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην πραγματοποίηση αυτού του ονείρου. 

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 8 Ιανουαρίου με την «Καθημερινή».    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT