Οδηγούμε το νέο Toyota Prius, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Οδηγούμε το νέο Toyota Prius, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Toyota επέλεξε τη χώρα μας για να παρουσιάσει στους εκπροσώπους του Τύπου τη νέα γενιά του plug-in υβριδικού Prius. Δεν πρόκειται βέβαια για το επίσημο λανσάρισμα, αλλά για μια πρώτη επαφή με το νέο μοντέλο και την τεχνολογία του, κάτι που καταδεικνύεται και από το ελαφρύ καμουφλάζ των αυτοκινήτων προπαραγωγής. Η διοργάνωση ακόμα και μιας τέτοιας, μικρής κλίμακας παρουσίασης είναι αρκετά περίπλοκη σε επίπεδο logistics, αφού για μια περίοδο πέντε ημερών, πενήντα δημοσιογράφοι θα εναλλάσσονταν σε διαδοχικά γκρουπ με ορμητήριο τον Αστέρα στη Βουλιαγμένη, ενώ για τις ανάγκες της παρουσίασης χρειάστηκε να μεταφερθούν από το εξωτερικό δεκαπέντε οχήματα.

Προτού όμως μπούμε στα ενδότερα του νέου Prius, αξίζει να αναφέρουμε την αλλαγή στη φιλοσοφία που βρίσκεται πίσω από αυτήν τη νέα γενιά. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα αντικρίσεις το νέο Prius, καταλαβαίνεις ότι κάτι τρέχει. Μέχρι σήμερα το Prius ήταν ένας προσιτός ανθρωπομεταφορέας, με έμφαση στον οικολογικό χαρακτήρα που προκύπτει από το υβριδικό του υπόβαθρο. Ίσως οι περισσότεροι να μη θυμούνται το σεντάν της πρώτης γενιάς, οι πιο πολλοί όμως δεν μπορεί να μην έχουν αντικρίσει κάποια από τις επόμενες γενιές, με τη χαρακτηριστική fastback σιλουέτα.

Παρατηρώντας ωστόσο αυτήν τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση, αμέσως καταλαβαίνεις ότι αυτό που προσπάθησε (ανεπιτυχώς) η προηγούμενη γενιά, ετούτη το καταφέρνει με χαρακτηριστική ευκολία. Οι νέες διαστάσεις, με το χαμηλότερο συνολικό ύψος, τη φουσκωμένη ουρά, το επιθετικό ρύγχος και τις κρυμμένες πίσω χειρολαβές, δημιουργούν μια σχεδόν κουπέ σιλουέτα, που μαγνητίζει το βλέμμα. Είναι αλήθεια πάντως ότι αυτές οι πρώτες φωτογραφίες με το χλωμό κίτρινο χρώμα και το ελαφρύ καμουφλάζ αδικούν την προσπάθεια των σχεδιαστών. Και αυτό γιατί από κοντά το νέο Prius δείχνει εντυπωσιακό, αποπνέοντας ένα δυναμισμό που δε διέθετε καμία γενιά του μέχρι σήμερα.

*Διαβάστε περισσότερα για τις πρώτες μας εντυπώσεις από το νέο Toyota Prius στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT