Η Μαρίζα Ρίζου σε νέα μονοπάτια – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Η Μαρίζα Ρίζου σε νέα μονοπάτια – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια συζήτηση με τη Μαρίζα Ρίζου με αφορμή τον καινούριο της δίσκο και τις live εμφανίσεις της στο Vox: πόσο έχει αλλάξει και πόσο είναι η ίδια, τι την αγχώνει και για τι νιώθει περήφανη, τι την τρομάζει και τι την εμπνέει.

Επτά «περιηγητές» της Αθήνας τριγυρνούν στην πόλη με έναν χάρτη, μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό στο χέρι, παρατηρούν μοτίβα στην αρχιτεκτονική, στην καθημερινότητα, στην ιστορία.    

Ρεπορτάζ στις οάσεις του Μαρόκου, εκεί που οι φοίνικες πεθαίνουν, τα υπόγεια ύδατα στερεύουν, οι ντόπιοι μεταναστεύουν ως αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης και της ανθρώπινης αστοχίας.

Ο Μάικλ Τζόρνταν γίνεται 60 χρονών και, κάπου ανάμεσα στο ψάρεμα, στο γκολφ και στα άλλα χόμπι της συνταξιοδότησής του, ίσως αναλογίζεται και ποια είναι τελικά η πραγματική του κληρονομιά.

Η Νάνσυ Μπούκλη και η Τζωρτζίνα Λιώση αφηγούνται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου μια ιστορία του Ευθύμη Φιλίππου και μοιράζονται μαζί μας τις προκλήσεις της παράστασης αλλά και της γενιάς τους, που ψάχνει στην τέχνη μια διέξοδο σε απανωτές κρίσεις.  

Δέκα χρόνια μετά την ανακήρυξη της σέλφι ως λέξης της χρονιάς από το λεξικό της Οξφόρδης, η διαδικασία έχει πλέον αναχθεί σε επιστήμη, η νέα γενιά περνάει πάνω από 50 ώρες τον χρόνο αυτοφωτογραφιζόμενη, ενώ ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι ψάχνουν μέσα από τις καινούργιες τάσεις μια ερμηνεία για την εποχή μας.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT