Ερωτευμένοι με την Αθήνα – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Ερωτευμένοι με την Αθήνα – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άλλοτε ανεβάζουν τα όσα καταγράφουν στους λογαριασμούς τους στα σόσιαλ μίντια, άλλοτε διατηρούν το δικό τους, προσωπικό αρχείο, πάντως είναι οι καταλληλότεροι να μιλήσουν για όσα παρατηρούν στις αναρίθμητες βόλτες τους στην πόλη: Αθηναίοι που τριγυρνούν στο κέντρο και τα περίχωρά με έναν χάρτη, μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό στο χέρι, αποτυπώνοντας μοτίβα της ιστορίας, της αρχιτεκτονικής και της καθημερινότητας στους περιπάτους τους. Έμπνευσή τους, άλλοτε οι είσοδοι των μοντέρνων πολυκατοικιών, άλλοτε τα σπίτια όπου κάποτε κατοίκησαν καλλιτέχνες, άλλοτε οι μικροϊστορίες των γειτονιών, συχνότερα η ίδια η πόλη. 

Το «Κ» συνομίλησε με επτά περιηγητές της Αθήνας μαθαίνοντας τι είναι αυτό που τους γοητεύει στην πρωτεύουσα και τους καλεί να την εξερευνούν ακούραστα, ποιες είναι οι μεγάλες αλλαγές που έχουν καταγράψει τα τελευταία χρόνια και πώς βλέπουν να διαμορφώνεται το μέλλον μιας πόλης που μεταβάλλεται διαρκώς. 

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT