Ξεχάστε πώς γκουγκλάρατε μέχρι σήμερα – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Ξεχάστε πώς γκουγκλάρατε μέχρι σήμερα – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες εβδομάδες αφότου η Microsoft ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επενδύσει 10 δισ. δολάρια στην OpenAI, την εταιρεία που ανέπτυξε το δημοφιλέστατο ChatGPT, και μερικές μόνο ημέρες αφότου ο ceo της Microsoft Σάτια Ναντέλα παρουσίασε τη νέα έκδοση της μηχανής αναζήτησης Bing που έχει ενσωματώσει την τεχνολογία του ChatGPT, η Google σήκωσε το γάντι.

Το «Κ» ταξίδεψε στο ευρωπαϊκό αρχηγείο της Google στο Παρίσι, για να μάθει τι καινούργιο φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη και πώς εξελίσσεται η μάχη των τεχνολογικών κολοσσών στη νέα αρένα των bots διαλόγου.

Παρακολουθήστε τη σειρά των γεγονότων: Δευτέρα 6/2, η Google ανακοινώνει την απάντησή της στο ChatGPT, ένα bot συζήτησης ονόματι Bard, την Τρίτη 7/2 η Microsoft παρουσιάζει τη νέα έκδοση του Bing που ενσωματώνει το ChatGPT και την Τετάρτη 8/2 η Google αντεπιτίθεται παρουσιάζοντας, σε μια εκδήλωση στα κεντρικά ευρωπαϊκά της γραφεία, τις επόμενες κινήσεις της στη σκακιέρα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ο Πραμπάκαρ Ραγκάβαν, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της εταιρείας, η Λιζ Ρέιντ, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος και Γενική Διευθύντρια Search, και ο Κρις Φίλιπς, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Geo (Google Maps, Google Earth κ.λπ.) αποκαλύπτουν πώς η αναβάθμιση του Google Search θα αλλάξει τον τρόπο που αναζητούμε και έχουμε πρόσβαση στην πληροφορία και τον τρόπο που θα πλοηγούμαστε στον πλανήτη μέσω του Google Maps και άλλων δημοφιλών εφαρμογών, με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT