Στον τελικό του ελληνικού ράγκμπι – Στο περιοδικό «Κ» εκτάκτως το Σάββατο με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Στον τελικό του ελληνικού ράγκμπι – Στο περιοδικό «Κ» εκτάκτως το Σάββατο με την «Καθημερινή της Κυριακής»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάρκο Γκορύτσας, Ασπρόπυργος. Πάνω στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, πίσω από το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Το Google Maps μας λέει να κόψουμε δρόμο ανάμεσα από εργοστάσια, οικισμούς με δρόμους που έχουν πάρει ονόματα από τις χαμένες πατρίδες του ποντιακού ελληνισμού, για να φτάσουμε στο γήπεδο, όπου θα διεξαχθεί ο τελικός του Ανατολικού Ομίλου του ελληνικού πρωταθλήματος ράγκμπι λιγκ. Αν και μια ψησταριά με τον ήχο ποντιακών χορών παραπλανούν, τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα δείχνουν πως έχουμε έρθει στο σωστό μέρος.

Ο τελικός του Δυτικού Ομίλου έγινε μία ημέρα νωρίτερα στα Βριλήσσια, όπου η ΑΕΚ νίκησε 24-20 τους Aris Eagles. Οι δύο ομάδες, οι Attica Rhinos και οι Rhodes Knights, βρίσκονται ήδη στο γήπεδο και ετοιμάζονται για την προθέρμανσή τους. Εμείς βρήκαμε μια θέση στις αυτοσχέδιες κερκίδες και κρατήσαμε σημειώσεις για αυτό το σπορ.

Πώς παίζεται το ράγκμπι λιγκ; Πόσοι παίκτες απαρτίζουν μια ομάδα; Πόσες ομάδες παίζουν στα ελληνικά πρωταθλήματα; Η Ελλάδα διαθέτει τη δική της Εθνική Ράγκμπι Λιγκ και έχει συμμετάσχει σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Μπορεί να έρθει ο καθένας να παίξει ράγκμπι; Ποιο είναι το κλίμα; Είναι τόσο πολεμική η ατμόσφαιρα όσο φαίνεται; Γιατί περίπου διακόσια άτομα έκαναν ένα ταξίδι μέχρι τον Ασπρόπυργο για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα ράγκμπι;

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 25 Μαρτίου με την «Καθημερινή της Κυριακής». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT