Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: βιβλίο «Πασχαλινά Γλυκά», «4 Τροχοί», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: βιβλίο «Πασχαλινά Γλυκά», «4 Τροχοί», «Κ»

3' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή την Κυριακή, η «Καθημερινή» μας κάνει δώρο το μόνο βιβλίο με πασχαλινά γλυκά που θα χρειαστούμε ποτέ! Μια συλλογή με  54 συνταγές για τσουρέκια, κουλούρια και ανοιξιάτικα επιδόρπια. Μαζί, στους «4 Τροχούς» Απριλίου, η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο ταξιδεύοντας με αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων και ταυτόχρονα με μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Και στο «Κ» αυτής της Κυριακής, τι είναι μοντέρνο τελικά; Ένα τεύχος γεμάτο τέχνη, ντιζάιν και αρχιτεκτονική.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

Νέο συλλεκτικό βιβλίο από τον Γαστρονόμο: Τα γλυκά του Πάσχα και της άνοιξης – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: βιβλίο «Πασχαλινά Γλυκά», «4 Τροχοί», «Κ»-1

Αυτή την Κυριακή η Καθημερινή μάς κάνει δώρο το μόνο βιβλίο με πασχαλινά γλυκά που θα χρειαστούμε ποτέ! Μια συλλογή με τις καλύτερες συνταγές του Γαστρονόμου για τσουρέκια, κουλούρια και ανοιξιάτικα επιδόρπια, επιμελημένες από την συντακτική ομάδα του περιοδικού. Τελικός απολογισμός: 54 δοκιμασμένες συνταγές που βγαίνουν!

Το απόλυτο τσουρέκι με ίνες, τσουρέκι-στεφάνι, τσουρέκι μαργαρίτα με κρέμα και κομμάτια σοκολάτας, Λαμπρόψωμο, Πασχαλόψωμο, babka με σοκολάτα, κολομπίνες, βενετσιάνικη και κερκυραϊκή φογάτσα, ιταλική colomba di Pasqua και άλλα απίθανα τσουρέκια από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ακόμα, όλα μαζί συγκεντρωμένα τα πιο ωραία παραδοσιακά κουλούρια από όλη την Ελλάδα, όπως τα θρυλικά σμυρναίικα και τα αφράτα γιαννιώτικα κουλουράκια με αμμωνία, τα Πολίτικα με μαυροκούκι και τα κουλούρια με ζαφορά της Αστυπάλαιας.

Δεκάδες οι ιδέες και για ανοιξιάτικα επιδόρπια, για να σερβίρουμε στο τραπέζι της Λαμπρής και όχι μόνο, από lemon pie και τάρτα με φράουλες μέχρι μπακλαβάς τσίζκεϊκ, κανταΐφι με κρέμα τυριού, γαλακτομπούρεκο, ανάποδη πάβλοβα, εύκολα παγωτά, γαλατόπιτες και μπισκοτογλυκά-έκπληξη.

Μια έκδοση που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Μην τη χάσετε!

Το βιβλίο «Τα γλυκά του Πάσχα και της άνοιξης» κυκλοφορεί την Κυριακή 2 Απριλίου με την «Καθημερινή».

Στους «4 Τροχούς» Απριλίου η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: βιβλίο «Πασχαλινά Γλυκά», «4 Τροχοί», «Κ»-2

Στους 4Τροχούς Απριλίου η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο. Η ανάγκη για μετακινήσεις με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα δε σημαίνει ότι κόπηκε η όρεξη των αγοραστών για τετράτροχα που να συναρπάζουν, ούτε η διάθεση των κατασκευαστών να δημιουργούν αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Ταξιδεύουμε στην Αμερική προκειμένου να οδηγήσουμε τη νέα γενιά της BMW M2, με τον 3λιτρο 6κύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 460 ίππους να υπόσχεται συναρπαστικά χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι της. Στην ίδια αποστολή, μας δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσουμε μια ιδιαίτερη κατασκευή του M Division της βαυαρικής εταιρείας, την BMW XM, ένα θηριώδες SUV με ένα εξίσου πληθωρικό επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα, το οποίο αποδίδει 653 ίππους και μέγιστη ροπή 800 Nm!

Η αλήθεια είναι πως ο εξηλεκτρισμός της αυτοκίνησης δε συνεπάγεται και το τέλος των αυτοκινήτων επιδόσεων. Το επιβεβαιώνουμε οδηγώντας το κορυφαίο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής, την Taycan 4S Sport Turismo, επιστρέφοντας ύστερα από 65 χρόνια στην Ανάβαση της Πάρνηθας, όπου η Porsche έχει γράψει αγωνιστική ιστορία. Ήταν το 1958 όταν ο Φον Τριπς κατέρριψε όλα τα ρεκόρ οδηγώντας την πανάλαφρη Porsche Spyder, καλύπτοντας τα 10 χλμ. της διαδρομής σε 6 λεπτά και 31 δλ.

Η νέα τεχνολογία αναμφίβολα είναι σε θέση να συνδυάσει επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση, όπως στην περίπτωση των αυτοκινήτων της συγκριτικής μας δοκιμής, ανάμεσα σε τέσσερα επαναφορτιζόμενα υβριδικά αυτοκίνητα από διαφορετικές κατηγορίες.

Οι «4 Τροχοί» Απριλίου κυκλοφορούν την Κυριακή 2 Απριλίου με την «Καθημερινή».

Τέχνη, ντιζάιν, αρχιτεκτονική – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: βιβλίο «Πασχαλινά Γλυκά», «4 Τροχοί», «Κ»-3

Οι κληρονόμοι του Πάνου Βαλσαμάκη ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και δίνουν νέα πνοή στο εργαστήριο του Αμαρουσίου, εκεί όπου ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στα σχέδιά του.

Νέες δημιουργίες του δυναμικού ελληνικού ντιζάιν που περιστρέφονται γύρω από το «τραπέζι», προσθέτοντας μια καλλιτεχνική αύρα στις καθημερινές στιγμές. 

Μια ματιά σε κάποια από τα πιο εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά έργα που παραδόθηκαν μετά την «επανεκκίνηση» της κοινωνίας και έγιναν πολύ γρήγορα σύμβολα του μεταπανδημικού κόσμου.

Λαμπατέρ που θυμίζουν καρότα και απλίκες σε σχήμα σέλερι: Ο καταξιωμένος Αυστριακός ντιζάινερ Ρόμπερτ Στάντλερ μιλάει στο «Κ» για τη νέα του δουλειά και βγάζει γλώσσα σε μια ομορφιά χωρίς ψεγάδια και στίγματα.

Τρεις ιστορίες ισάριθμων επιτυχημένων γραφείων, πίσω από τα οποία βρίσκονται γυναίκες με μια σύγχρονη ματιά και διεθνείς εμπειρίες. Συζητήσαμε μαζί τους για την πορεία τους και τις προκλήσεις του επαγγέλματος σήμερα.

Πώς συντηρείται το Ντουόμο; Η ιστορία του καθεδρικού ναού του Μιλάνου, οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης, το μεράκι των τεχνιτών και η σχέση του με το ριζότο αλά μιλανέζε.

Κυκλοφορούν την Κυριακή 2 Απριλίου με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT