Οδηγούμε στην Αριζόνα την XM, το θηριώδες εξηλεκτρισμένο SUV της BMW, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Οδηγούμε στην Αριζόνα την XM, το θηριώδες εξηλεκτρισμένο SUV της BMW, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως συνέχεια των εορτασμών για τα πενήντα χρόνια της BMW Μ, που συμπληρώθηκαν το 2022, η BMW Μ παρουσίασε την XM, το πρώτο «εξηλεκτρισμένο» μοντέλο της BMW M. Πρόκειται για ένα plug-in υβριδικό σύστημα που αποτελείται από έναν V8 βενζινοκινητήρα και έναν εξαιρετικά ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, συνολικής απόδοσης 653 ίππων και ροπής 800 Nm! Η ΒΜW XM είναι η πρώτη πρωτότυπη BMW M μετά την BMW M1, εκείνο το θρυλικό σπορ αυτοκίνητο σε σχεδίαση Τζουτζάρο. Είχε κατασκευαστεί από την BMW από το 1978 έως και το 1981 σε μόλις 453 αντίτυπα, από τα οποία τα είκοσι εξελίχθησαν σε αγωνιστικά.

Η παραγωγή της BMW XM γίνεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Σπάρτανμπουργκ των ΗΠΑ από το Δεκέμβριο του 2022, και το μοντέλο είναι πλέον έτοιμο να φτάσει στις αντιπροσωπείες όλου του κόσμου, με κύριες αγορές αυτές των ΗΠΑ, της Κίνας και της Μέσης Ανατολής.

Η εξωτερική σχεδίαση της BMW XM σε εντυπωσιάζει από κοντά πολύ περισσότερο από όσο οι φωτογραφίες που έβλεπες τόσο καιρό διαβάζοντας για το αυτοκίνητο. Οι αναλογίες, οι έντονες καμπύλες, η δυναμική σιλουέτα, τα τυπικά σχεδιαστικά στοιχεία «M», το ιδιαίτερο εμπρός τμήμα, που είτε το αγαπάς είτε το μισείς, έχουν συντελέσει σε κάτι τόσο ξεχωριστό και μοναδικό. Σημειώστε τις επιβλητικές εξωτερικές διαστάσεις, 5.110×2.005×1.755 χλστ., το τεράστιο μεταξόνιο των 3.105 χλστ., την απόσταση των 220 χλστ. από το έδαφος, και βάρος 2.710 κιλά!

*Διαβάστε περισσότερα για τις εντυπώσεις μας από την οδήγηση της BMW XM στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT