Από το γραφείο στο χωράφι – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Από το γραφείο στο χωράφι – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ένας τρόπος να ξεφύγει κανείς απ’ την ταχύτητα της ζωής στη μεγάλη πόλη, η οθόνη του υπολογιστή να πάει στην άκρη, η κίνηση στους δρόμους να σταματήσει να είναι παράμετρος της καθημερινότητας. Τις προηγούμενες μέρες επισκεφτήκαμε τέσσερα κτήματα στα πέριξ της Αθήνας και συζητήσαμε με νέους ανθρώπους που έκαναν την επιλογή ζωής να ασχοληθούν με τη γη, με πράσινες σαλάτες, μικροσκοπικά καρότα ή λαχταριστά κελυφωτά φιστίκια.

Η δουλειά στο χωράφι δεν είναι για όλους, αλλά αν κάποιος έχει πραγματικά μεράκι, είναι κάτι που μαθαίνεται. Κάποιοι μας μίλησαν για τα λάθη που έκαναν ξεκινώντας, άλλοι για το πώς πέρασαν ώρες στο Youtube βλέποντας βίντεο. Και έλυσαν κάποιες από τις απορίες μας. Πώς τα βγάζουν πέρα; Τους λείπει η πόλη και οι ανέσεις τους; Το μετανιώνουν; Πώς διασκεδάζουν; Ποια είναι η γνώμη τους για την κλιματική αλλαγή; Και μάθαμε και πολλές καινούρια πράγματα, όπως τι είναι τα βρώσιμα λουλούδια ή τι κάνει κανείς μια κότα όταν αυτή πάψει να βγάζει αυγά.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 9 Απριλίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT