Ο έρωτας που δεν έζησαν – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Ο έρωτας που δεν έζησαν – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν από την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης παράστασης του Εθνικού Θεάτρου, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, συζητήσαμε με τους ηθοποιούς που ενσαρκώνουν τους εμβληματικούς σαιξπηρικούς ρόλους, την Ηρώ Μπέζου και τον Έκτορα Λιάτσο. Η ερωτική ιστορία των δύο νέων από τη Βερόνα, που τόλμησαν να αγαπηθούν παρά τη μοιραία έχθρα που χώριζε τις πανίσχυρες οικογένειες τους, ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή με την σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Καρατζά, και απόδοση του πρωτότυπου κειμένου από τον Διονύση Καψάλη. «Τα δύο κεντρικά πρόσωπα του έργου αντιστέκονται σθεναρά […] και προτάσσουν την αγάπη τους ως διαφυγή από ένα σύμπαν μίσους που ζει ανά τους αιώνες (και μέχρι σήμερα)», σημειώνει ο σκηνοθέτης. Πώς έχουν μεταβολίσει οι ηθοποιοί της παράστασης αυτόν τον μυθικό έρωτα; Είναι πιθανός το 2023;

«Για μένα, είναι δύσκολο να φανταστώ τι σημαίνει πρώτος έρωτας σε μια τόσο ελεύθερη έκφρασή του. Με τόσο ανοιχτές αισθήσεις, με τόσο ανοιχτό σώμα, με τόσο ανοιχτή καρδιά. Μόνο στα όνειρά μου έχω προσεγγίσει τέτοια πράγματα», λέει στο «Κ» η Ηρώ, ενώ τα λόγια του Έκτορα αντικατοπτίζουν και την οικονομία του έργου- «Ακόμα και στην πραγματική ζωή, ο έρωτας είναι μια αναμέτρηση με τον θάνατο. Είναι πολύ κοντά. Αν πραγματικά μπεις σε αυτή την τρύπα της απόλυτης μοιρασιάς με κάποιον, αναμετριέσαι με πυρηνικά πράγματα».

Πέρα από τον έρωτα, σε μια κουβέντα βαθιά προσωπική, οι δύο ηθοποιοί μιλάνε για τις πρόβες, γιατί έχουν επιλέξει να είναι ηθοποιοί, για τα γεγονότα στο Εθνικό, αλλά και για μια ενδιαφέρουσα συγκυρία που τους ενώνει.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 9 Απριλίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT