Πώς ήταν ζωή των Ελλήνων ναυτικών στα πλοία της Επανάστασης; «Σελίδες Ιστορίας», το νέο περιοδικό της «Καθημερινής» τώρα στα περίπτερα

Πώς ήταν ζωή των Ελλήνων ναυτικών στα πλοία της Επανάστασης; «Σελίδες Ιστορίας», το νέο περιοδικό της «Καθημερινής» τώρα στα περίπτερα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 1ο τεύχος του νέου περιοδικού της «Καθημερινής» κυκλοφορεί τώρα και στα περίπτερα.

Κινήματα, πρωταγωνιστές, γεγονότα. Πώς ενώνονται τα κομμάτια που διαμόρφωσαν την Ελλάδα και τον κόσμο; Γιατί τελικά δεν ανατινάχθηκε η «Μεγάλη Βρετανία» στα Δεκεμβριανά;Ποια γυναίκα κατάφερε να παραβιάσει το Άβατο του Αγίου Όρους; Ποιες επαναστάσεις κλόνισαν την Ιερά Συμμαχία και ποιο ήταν το μοναδικό ζεστό γεύμα των ναυτικών στα πλοία της Επανάστασης του ’21; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που απαντώνται στις «Σελίδες ιστορίας».

Με μοντέρνα αισθητική, πλούσια εικονογράφηση και φρέσκια ματιά, δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες να περιηγηθούν σε όλες τις περιόδους της ελληνικής και της διεθνούς ιστορίας.

Στο πρώτο τεύχος, οι Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Αθανάσιος Λούπας, Στάθης Μπίρταχας, Λίλια Μπιλοούσοβα, Στράτος Δορδανάς και Στέφανος Καβαλλιεράκης μάς παρουσιάζουν τις επαναστάσεις που κλόνισαν την Ιερά Συμμαχία στο πρώτο τέταρτο του 19ου αιώνα και άλλαξαν άρδην τα έθνη της Ευρώπης, φέρνοντας στο προσκήνιο την αστική τάξη και τις επιδιώξεις της. Μέσα από τις σελίδες του περιοδικού, ταξιδεύουμε επίσης από τον 14ο αιώνα π.Χ. στην Αθήνα του 1901 και από τον Μεσαίωνα στη δυτική Ευρώπη, στο Λονδίνο του 1963, παρακολουθώντας τα μεγάλα και μικρά γεγονότα που μας οδήγησαν στο σήμερα.

«Σελίδες ιστορίας», από το περίπτερο στη βιβλιοθήκη μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT