Σήμερα με την «Καθημερινή»: βιβλίο «Κάρολος Γ΄», «Vogue», «Κ»

Σήμερα με την «Καθημερινή»: βιβλίο «Κάρολος Γ΄», «Vogue», «Κ»

5' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κάρολος Γ’», ο άνθρωπος, ο βασιλιάς. Λίγες ημέρες πριν τη στέψη του, η «Καθημερινή» προσφέρει στους αναγνώστες της μια συλλεκτική έκδοση για τον βίο, την προσωπικότητα, την ιδιαίτερη σχέση του με την Ελλάδα αλλά και με άγνωστες πληροφορίες για τον μακροβιότερο πρίγκιπα στην ιστορία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Μαζί, στη «Vogue Greece» Μαΐου, γιορτάζουμε τις πολλές πτυχές της μητρότητας, γιατί η εμπειρία της μητρότητας είναι πάντα το ίδιο δυνατή και μοναδική, με όποιον τρόπο και αν γίνεται πραγματικότητα. Και στο «Κ», Σούπερ Μάριο, οι πολλές ζωές ενός «μαθουσάλα» των videogames.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους! Κυκλοφορεί σήμερα.

«Κάρολος Γ΄- Ο άνθρωπος, ο βασιλιάς» σήμερα με την «Καθημερινή»

Σήμερα με την «Καθημερινή»: βιβλίο «Κάρολος Γ΄», «Vogue», «Κ»-1

Λίγες ημέρες πριν την 6η Μαΐου, ημέρα επίσημης στέψης του στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, η «Καθημερινή» της Κυριακής προσφέρει στους αναγνώστες της μια ειδική, συλλεκτική έκδοση για τον βίο, την προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα και τα πεπραγμένα του μακροβιότερου πρίγκιπα στην ιστορία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, καθώς και για την ιδιαίτερη σχέση του με την Ελλάδα.

Για περισσότερα από 70 χρόνια, η αποστολή του ήταν κάπως αφηρημένη και σίγουρα όχι πολύ συναρπαστική: έπρεπε να περιμένει τη σειρά του για να ανέβει στον θρόνο, βιώνοντας μια άχαρη αναμονή έως την εκδημία της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ.

Στο διάστημα αυτό, ο Κάρολος έπρεπε να εφεύρει για τον εαυτό του έναν ρόλο, ο οποίος θα έκανε τους αυστηρούς γονείς του, αλλά και την απαιτητική βρετανική κοινή γνώμη, να τον αποδεχθούν.

Ένα από τα διασημότερα σκάνδαλα απιστίας στον πλανήτη, οι τριγμοί της βρετανικής μοναρχίας, οι πολιτικές πιέσεις, τα οικογενειακά αδιέξοδα, οι σημαντικές δράσεις για το περιβάλλον και τον πολιτισμό είναι μερικά από τα θέματα της έκδοσης «Κάρολος Γ΄- Ο άνθρωπος, ο βασιλιάς».

Στις σελίδες της, περιλαμβάνονται επίσης αναλύσεις για τον ρόλο του βρετανικού Στέμματος στην παγκόσμια οικονομία και προβλέψεις για την επόμενη μέρα. Θα ακολουθήσει ο Κάρολος την αυστηρή αρχή της πολιτικής ουδετερότητας του μονάρχη, την οποία τόσο πιστά υπηρέτησε η μητέρα του, ή θα συνεχίσει να παρεμβαίνει ιδιωτικά και δημόσια για τα ζητήματα που τον παθιάζουν;

«Κάρολος Γ΄- Ο άνθρωπος, ο βασιλιάς». Την προσωπικότητα, τη ζωή και το μέλλον του νέου Βρετανού βασιλιά φωτίζουν 20 συγγραφείς -πανεπιστημιακοί, μελετητές του βρετανικού θρόνου, βιογράφοι του νέου βασιλιά, δημοσιογράφοι, συγγραφείς κ.ά.- μέσα από συνεντεύξεις και πρωτότυπα κείμενά τους, καθώς και ένα πλούσιο -και σε αρκετές περιπτώσεις σπάνιο- φωτογραφικό υλικό.

Κυκλοφορεί σήμερα, με την «Καθημερινή».

Σήμερα με την «Καθημερινή»: Η Χάρις Αλεξίου και ο γιος της Μάνος Θεοφίλου στην πιο τρυφερή φωτογράφιση

Σήμερα με την «Καθημερινή»: βιβλίο «Κάρολος Γ΄», «Vogue», «Κ»-2

Η εμπειρία της μητρότητας είναι πάντα το ίδιο δυνατή και μοναδική, με όποιον τρόπο και αν γίνεται πραγματικότητα. Αυτές τις πολλές πτυχές της μητρότητας εξερευνά η Vogue Greece Μαΐου που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή». Στο εξώφυλλο η κορυφαία καλλιτέχνις Χάρις Αλεξίου σε μια από τις σπάνιες φορές που συστήνεται στο κοινό στο ρόλο της μητέρας, έχοντας στο πλευρό της το γιο της Μάνο Θεοφίλου. Μαζί μιλούν για την τρυφερή σχέση που ανέπτυξαν όλα αυτά τα χρόνια που συνυπάρχουν, το δώρο της υιοθεσίας και για τον αναπόφευκτο και τόσο ιδιαίτερο δέσιμο μητέρας-παιδιού. «Όταν μια γυναίκα θέλει να γίνει μάνα και δεν το βάζει κάτω, γίνεται. Τώρα πια, ευτυχώς, υπάρχουν όλες αυτές οι μέθοδοι, η επιστήμη έχει προχωρήσει. Εγώ μένω στο μεταφυσικό κομμάτι. Μπήκε τόσο φως στη ζωή μου με τον ερχομό του γιου μου, που το θεωρώ σαν ένα μικρό θαύμα που προκάλεσε η επιθυμία μου. Πιστεύω ότι κακώς τα παιδιά δεν πάνε πιο εύκολα σε γονείς. Μιλάω για το θέμα της υιοθεσίας. Ναι, πρέπει να επιλέξουμε τους ανθρώπους που είναι κατάλληλοι για γονείς. Αλλά τα παιδιά, και από την κοιλιά σου να τα βγάλεις, αν δεν είσαι καλός γονιός, δεν θα είναι χαρούμενα. Το παιδί χρειάζεται να είναι δίπλα σε γονιούς. Σε σωστούς γονιούς. Κανείς όμως δεν ξέρει πόσα λάθη θα κάνει στην πορεία. Ο γιος μου υπήρξε πολύ τυχερός στην απόφασή του να έρθει σ’ εμένα. Έτσι πιστεύω.», δηλώνει η Χάρις Αλεξίου.

Η Vogue Greece Μαΐου συναντά προσωπικότητες που επέλεξαν να βιώσουν τη μητρότητα βγαίνοντας από τα συνηθισμένα καλούπια. Μητέρες που έφεραν μόνες στον κόσμο ένα παιδί μέσω δότη, γυναίκες που προχώρησαν σε κρυοσυντήρηση ωαρίων αποφασίζοντας να προγραμματίσουν οι ίδιες τη ζωή τους, γυναίκες που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της κοινωνίας ως ομόφυλοι γονείς, αλλά και γυναίκες που δεν έβαλαν ποτέ τη μητρότητα στη λίστα με τα όνειρά τους διεκδικώντας τον χώρο τους. Όλες τους μίλησαν στη Vogue για την δική τους ξεχωριστή διαδρομή, τις προκλήσεις, τα ταμπού που επιτέλους σπάνε.

Η συγγραφέας Λένα Διβάνη, μια γυναίκα που επέλεξε να μην γίνει μητέρα, μιλά στο τεύχος Μαΐου για το νέο της βιβλίο Εργαζόμενο αγόρι, το ρόλο της γυναίκας σήμερα και την κοινωνική υποχρέωση να φέρει στον κόσμο ένα παιδί, ανοίγοντας μια μεγάλη συζήτηση.

Τέλος ο creative director του οίκου Courrèges Nicolas Di Felice, έχοντας πια συμπληρώσει δυο χρόνια σε αυτό το ρόλο, μιλά για την πρόκληση που έκρυβε αυτή η θέση αλλά και για τον θρύλο André Courrèges. «Όλα όσα έκανε ο André Courrèges δεν αφορούσαν τη μόδα που αλλάζει κάθε έξι μήνες. Οι προτάσεις του ήταν κατά κάποιο τρόπο το μέσον για βελτίωση, όχι μόνο της εικόνας αλλά και του τρόπου σκέψης μας. Όλοι θεωρούν μεγαλύτερο επίτευγμά του τη φουτουριστική μόδα. Σίγουρα ήταν ένα κομμάτι του παζλ, όμως τον χαρακτήριζαν και πολλά άλλα πέραν της εμμονής του με την τεχνολογία».

Μη χάσετε τη Vogue Greece Μαΐου που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή». 

Η δεύτερη ζωή του Σούπερ Μάριο – Στο περιοδικό «Κ» σήμερα με την «Καθημερινή»

Σήμερα με την «Καθημερινή»: βιβλίο «Κάρολος Γ΄», «Vogue», «Κ»-3

Ο Σούπερ Μάριο επιστρέφει στην επικαιρότητα της ποπ κουλτούρας με μια ταινία που σπάει τα ταμεία, κυρίως επειδή ο ήρωας της Nintendo στοιχειώνει τα όνειρα μιας γενιάς.

Η Μαρία, ο Γιάννης και η μικρή Ελένη είναι οι μοναδικοί τρεις κάτοικοι της Πάρνηθας, του μεγάλου βουνού της Αττικής, ζώντας μαζί με ελάφια, αλεπούδες και λύκους. Περάσαμε μια μέρα μαζί τους.

Η νεαρή Ελληνοϊταλίδα ηθοποιός Φωτεινή Πελούσο κάνει τα πρώτα της βήματα στο ευρωπαϊκό σινεμά και ο δρόμος της την έφερε πρόσφατα για γυρίσματα στην Αθήνα: εκείνη είχε την ευκαιρία να σκεφτεί τις ρίζες της και εμείς να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. 

Με αφορμή τη Record Store Day, περάσαμε το περασμένο Σάββατο σε παλιά και νέα βινυλιοφιλικά στέκια της πόλης, ανάμεσα σε δίσκους, κλασικά και άγνωστα ακούσματα, συλλέκτες και dj, θαμώνες δεκαετιών, τουρίστες, περαστικούς.

Η Μιπ Γκις ήταν αυτή που οργάνωσε το κρησφύγετο της σοφίτας για χάρη της οικογένειας Φρανκ και ήταν αυτή που διέσωσε τις σελίδες του ημερολογίου της μικρής Άννας. Η ζωή της αποτελεί το θέμα μιας νέας τηλεοπτικής σειράς.

Κυκλοφορούν σήμερα με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT