Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Πόσο ξέρουμε την Ελλάδα;» Α’ τόμος, «4 Τροχοί», «Mancode», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Πόσο ξέρουμε την Ελλάδα;» Α’ τόμος, «4 Τροχοί», «Mancode», «Κ»

4' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πόσο ξέρουμε την Ελλάδα;». Ο Α’ τόμος του Τεστ Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση, στο οποίο εξετάζονται όσοι θέλουν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, με τις ερωτήσεις αλλά και τις απαντήσεις, σε πλούσια εικονογράφηση. Πόσες ερωτήσεις θα απαντήσετε σωστά;

Μαζί, στους «4 Τροχούς» Μαΐου, μια μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ δύο παραδοσιακών πρωταγωνιστών της μικρομεσαίας κατηγορίας, ενώ στο περιοδικό «Mancode»,  ζούμε ένα φαντασμαγορικό ταξίδι στο ατέλειωτο καλοκαίρι. Ακόμη, στο «Κ» αυτής της Κυριακής, ένα τεύχος για τα σκουπίδια. Πώς τα μειώνουμε, πώς τα αξιοποιούμε, πώς κερδίζουμε μια πιο «καθαρή» ζωή. 

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

Ποιο θα είναι το σκορ σας; Ο Α’ Τόμος του Τεστ Επάρκειας για Πολιτογράφηση, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Πόσο ξέρουμε την Ελλάδα;» Α’ τόμος, «4 Τροχοί», «Mancode», «Κ»-1

Τι ήταν οι Αρματολοί; Υπήρξε ποτέ Δουκάτο των Αθηνών; Ποιοι ποταμοί εκβάλλουν στο Ιόνιο; Ποια είναι η μεγαλύτερη λίμνη της χώρας;

«Πόσο ξέρουμε την Ελλάδα;». Η «Καθημερινή» προσφέρει το Τεστ Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση σε μία δίτομη έκδοση με πρωτότυπη εικονογράφηση.

Δείτε το τεστ στο οποίο εξετάζονται όσοι θέλουν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, με τις ερωτήσεις αλλά και τις απαντήσεις.

Γνώσεις τις οποίες έχουμε, νομίζουμε ότι έχουμε, ή και αγνοούμε. Ιστορία, Γεωγραφία, Πολιτισμός και Πολιτικοί Θεσμοί, είναι οι τέσσερις θεματικές του, με την κάθε μία να απαρτίζεται από μια σειρά ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών σωστού-λάθους, αλλά και σύντομης ανάλυσης ορισμών ή εννοιών, όπως η Μεγάλη Ιδέα, ο Χρυσός Αιώνας, η Στάση του Νίκα. Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι το σήμερα της πατρίδας μας, ένα ταξίδι στις μεγάλες στιγμές της χώρας μας, αλλά παράλληλα και η δυνατότητα του να δείτε πόσες από αυτές μπορείτε ν’ απαντήσετε σωστά!

«Πόσο Ξέρουμε Την Ελλάδα;». Ο πρώτος τόμος, Ιστορία και Γεωγραφία, έρχεται στις 7 Μαΐου, με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Στους «4 Τροχούς» Μαΐου, μια μεγάλη αναμέτρηση – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Πόσο ξέρουμε την Ελλάδα;» Α’ τόμος, «4 Τροχοί», «Mancode», «Κ»-2

Στους 4Τροχούς Μαΐου η νέα Toyota Corolla βρίσκει στο δρόμο της το Opel Astra. Τα δύο αυτά μοντέλα έχουν δώσει και στο παρελθόν αμέτρητες εμπορικές μάχες, τόσο πανευρωπαϊκά όσο και στα δικά μας μέρη, μιας και οι εγχώριοι αντιπρόσωποί τους συγκαταλέγονται στους παραδοσιακά δυνατότερους παίκτες της αγοράς. Από τη μία, έχουμε ένα παγκόσμιο best-seller, καθώς η Corolla, «κουβαλώντας» στην πλάτη της δώδεκα γενιές με πάνω από μισό αιώνα ζωής, καταγράφει πωλήσεις που ανά τον κόσμο έχουν προ πολλού ξεπεράσει το ορόσημο των 50.000.000 μονάδων. Από την άλλη, ο εκπρόσωπος της Opel έχει να επιδείξει μια εξίσου πολύχρονη συνολικά ιστορία, καθώς στις πέντε γενιές του Kadett, που ξεκίνησε από τα ’60s, έρχονται να προστεθούν οι έξι γενιές των τελευταίων τριάντα ετών, του φυσικού συνεχιστή, που δεν είναι άλλος από το Astra.

Καθώς όμως ο κόσμος του αυτοκινήτου αλλάζει ραγδαία, νέοι παίκτες βρίσκονται αντιμέτωποι μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα στη συγκριτική δοκιμή τριών ηλεκτρικών SUV, όπου το Hyundai Ioniq 5 αντιπαρατίθεται με το Volvo C40 Recharge P8 και το Tesla Μodel Y. Κοινός παρονομαστής ο ολοκληρωμένος χαρακτήρας και των τριών μοντέλων, τα οποία -χάρη και στη μεγάλη αυτονομία τους- μπορούν να αποτελέσουν το πρώτο και μοναδικό αυτοκίνητο μιας οικογένειας, για όσους τουλάχιστον έχουν πρόσβαση σε κάποιο σημείο φόρτισης.

Το ότι ο χώρος της αυτοκίνησης μεταμορφώνεται επιβεβαιώνεται και από την έλευση της Purosangue, του εντυπωσιακού SUV της Ferrari. Στο τεύχος Μαΐου διαβάστε τις εντυπώσεις μας από την πρώτη 4θυρη Ferrari παραγωγής, την πρώτη που σχεδιάστηκε για διαφορετική χρήση και την πρώτη που παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς συζύγου και παιδιών!

Οι «4 Τροχοί» Μαΐου κυκλοφορούν την Κυριακή 7 Μαΐου με την «Καθημερινή».

Summer is loading – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Πόσο ξέρουμε την Ελλάδα;» Α’ τόμος, «4 Τροχοί», «Mancode», «Κ»-3

To καλοκαίρι είναι κοντά. Η αύρα του μας εμπνέει. Τα ταξίδια αναπόσπαστο συστατικό του. Στo νέο τεύχος του MANCODE που κυκλοφορεί στις 7 Μαΐου με την «Καθημερινή της Κυριακής», ένα φαντασμαγορικό ταξίδι στο ατέλειωτο καλοκαίρι. Στην Κούβα των ‘50s, την οποία επισκέφθηκε ο Taki Theodoracopulos. Από το Μεξικό μέχρι το Μαρακές και το Portofino, εικόνες με έντονα χρώματα. Δοκιμάζουμε το Chateau Margaux, από τις κορυφαίες οινικές εμπειρίες στον κόσμο. Νοσταλγούμε την ανεμελιά του Saint-Tropez με την παρέα των Les Italiens στο Byblos. Στο Παρίσι συναντάμε την εκλεκτική κομψότητα του Yves Saint Laurent. Βορειότερα οδηγούμε στα highlands της Σκωτίας. Πέρα από τον Ατλαντικό το Airstream μας ταξιδεύει στους ατέλειωτους αμερικανικούς αυτοκινητόδρομους. Εικόνες καλοκαιριού με την αίσθηση ελευθερίας να κυριαρχεί. Summer is loading…

Το περιοδικό «MANCODE» κυκλοφορεί την Κυριακή 7 Μαΐου με την «Καθημερινή».

Αναζητώντας το zero waste – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Πόσο ξέρουμε την Ελλάδα;» Α’ τόμος, «4 Τροχοί», «Mancode», «Κ»-4

Ο δημοσιογράφος των New York Times Α. Τζ. Τζέικομπς αποφάσισε να ζήσει μία μέρα χωρίς πλαστικό. Δεν επιτρεπόταν ούτε να το ακουμπήσει. Τα συμπεράσματά του ήταν αποκαλυπτικά, κυρίως για τον τρόπο που ζούμε.

Αποστολή Κέρκυρα: Όταν πριν από λίγα χρόνια το νησί ξεχείλισε από σκουπίδια, οι κάτοικοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους: καθάρισαν τον τόπο τους και αγκάλιασαν την κουλτούρα της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

Η βιομηχανία του φυκιού ανεβαίνει με ταχύτατους ρυθμούς κάθε χρόνο, με απίθανες ιδέες από διάφορα σημεία του πλανήτη: Μπορεί το φύκι να λειτουργήσει ως υποκατάστατο του πλαστικού; Τι είναι ένα βρώσιμο φακελάκι με νερό; Πώς αξιοποιείται το κόκκινο φύκι της Αυστραλίας;

Το κομπόστ ανθίζει: Πώς τα υπολείμματα της κουζίνας, αντί να πεταχτούν στα σκουπίδια, μπορούν μέσα από μια απλή διαδικασία να λειτουργήσουν τονωτικά για τον κήπο σας.

Ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά έχουμε καταφέρει να γεμίσουμε σκουπίδια ακόμα και το διάστημα. Πώς έγινε αυτό; Γιατί αποτελεί πρόβλημα; Και πώς καθαρίζεται το διάστημα;

Κυκλοφορούν την Κυριακή 7 Μαΐου με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT