Πόσο Ξέρουμε την Ελλάδα;

Δοκιμάστε τις γνώσεις σας στο Τεστ Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Τεστ Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση, είναι το τεστ στο οποίο εξετάζονται όσοι θέλουν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Η Τράπεζα Θεμάτων του περιλαμβάνει 1.000 θέματα γνώσεων και κατανόησης λόγου, που χωρίζονται σε τέσσερις βασικές κατηγορίες: Ιστορία, Γεωγραφία, Πολιτισμό και Πολιτικοί Θεσμοί.

Οι ερωτήσεις είναι τριών τύπων: πολλαπλών επιλογών, σωστό-λάθος και σύντομη ανάλυση ορισμών ή εννοιών. Κάποιες είναι αρκετά απλές, αρκετές από αυτές όμως μπορούν να δυσκολέψουν τον οποιονδήποτε -όταν μάλιστα αφορούν έναν λαό όπως ο δικός μας, με μια παρουσία χιλιετιών. 

«Πόσο ξέρουμε την Ελλάδα;». Η «Καθημερινή» προσφέρει αυτή την Κυριακή τον Α’ τόμο του Τεστ Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση, σε μία ξεχωριστά επιμελημένη έκδοση με πλούσια εικονογράφηση, καθώς και τις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις.

Οι θεματικές που καλύπτει είναι η Ιστορία και η Γεωγραφία, ενώ ο Β’ τόμος που θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαΐου θα καλύπτει τις θεματικές Πολιτισμός και Πολιτικοί Θεσμοί.

Πόσες ερωτήσεις θα απαντήσετε σωστά;

«Πόσο Ξέρουμε Την Ελλάδα;». Ο Α΄ τόμος, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT