Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κάρολος Γ’- Η στέψη», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κάρολος Γ’- Η στέψη», «Κ»

7' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον «Γαστρονόμο» Μαΐου, ο απόλυτος οδηγός BBQ. Ανάβουμε ψησταριές και ψήνουμε… τα πάντα, από Tomahawk μέχρι σαλάτα σχάρας! Ο πιο πλήρης και αναλυτικός οδηγός για τέλεια κρεατικά σχάρας, από τους εξπέρ του είδους! Μαζί, «Κάρολος Γ’ – Η στέψη». Η στέψη του Καρόλου σε 100 χορταστικές σελίδες γεμάτες εντυπωσιακές φωτογραφίες, τους συμβολισμούς, αλλά και τα παραλειπόμενα της τελετής. Και στο «Κ» αυτής της Κυριακής, οι ανοξείδωτοι Metallica. Τους είδαμε στο Άμστερνταμ, το ζήσαμε, τους ξανακούσαμε από την αρχή.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

Ο απόλυτος οδηγός BBQ – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί στις 14 Μαΐου, ανάβουμε ψησταριές και ψήνουμε… τα πάντα! Ο πιο πλήρης και αναλυτικός οδηγός για τέλεια κρεατικά σχάρας, από τους εξπέρ του είδους!

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κάρολος Γ’- Η στέψη», «Κ»-1

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τις εκτροφές εκλεκτών φυλών ζώων, την αγορά του κρέατος, τις κλασικές και τις πιο μοντέρνες κοπές και τα ιδανικά τους ψησίματα. Ποιες είναι οι κοπές για μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κοτόπουλο; Πώς τις ψήνουμε για το τέλειο αποτέλεσμα; Ποιες οι διαφορές τους, ποια τα μυστικά τους και πώς θα πετύχουμε το πιο ζουμερό ψαχνό με τις πιο τραγανές κρούστες!

Rib Eye, T-Bone ή Tomahawk;

Ο Χριστόφορος Πέσκιας ψήνει μία-μία γνωστές και νέες βοδινές κοπές και μας αναλύει όλα τα μυστικά της προετοιμασίας, του ψησίματος και του σερβιρίσματος, γιατί οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά!

Τι τύπος είστε; Προτιμάτε λιπαρές και ζουμερές κοπές ή ρωμαλέες steaks με μεστό ψαχνό και σώμα; Pikanha, σπαλομπριζόλες, κόντρα, rib eye, tomahawk, T-bone, skirt, flank, hanger steak, flap και flat iron, κάνουν παρέλαση μία προς μία, με χρόνους ψησίματος, ιδανικές θερμοκρασίες, μυστικά για αλάτισμα και ψήσιμο! Μαρινάρουμε ή όχι; Γιατί ψήνουμε σε δυνατή φωτιά και ποια είναι η αλάνθαστη μέθοδος των «17-20 δευτερολέπτων»; Τι συμβουλεύει ο Γάλλος σεφ Joel Robuchon; Γιατί προτιμάμε θράκα από ξύλα και όχι κάρβουνα ή μπριγκέτες; Πότε βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο πριν τις ψήσουμε και γιατί τις ξεκουράζουμε μετά το ψήσιμο; Σας έχουμε απαντήσεις για κάθε απορία και συμβουλές για αρχάριους και προχωρημένους!

Φτιάξτε θράκα, έρχονται οι πιο λαχταριστές steaks!

Ετοιμαστείτε για το πλουσιότερο BBQ του καλοκαιριού με ό,τι κοπές φανταστείτε! 17 ακαταμάχητες συνταγές στη σχάρα, με steaks από μοσχάρι, χοιρινό, αρνάκι και κοτόπουλο!

Ψήστε μοσχαρίσιες tomahawk με σάλτσα miso αλλά και μπριζόλες strip loin σε tacos με σος κόλιανδρου και τα περίφημα tacos με carne asada του σεφ Roi Choi με σπιτικό γκουακαμόλε! Μήπως προτιμάτε χοιρινές μπριζόλες κόντρα με ζουμερά κεράσια στη σχάρα ή τις κορεάτικες κοπές με πικάντικα μπαχαρικά; Μήπως τις χοιρινές πανσέτες γλασαρισμένες με επιλογή ανάμεσα σε απωανατολίτικη γλυκοκαυτερή και σε σε μεσογειακή μαρινάδα;

Σας έχουμε όμως και spare ribs με τα 5 κινέζικα μπαχαρικά, παϊδάκια προβατίνας με σπαράγγια και αρνίσια παϊδάκια μαρινάτα σε πετιμέζι και μουστάρδα! Αν προτιμάτε το κοτόπουλο στη σχάρα, σας δίνουμε ιδέες για κοτοsteaks μαριναρισμένα σε πελτέ και μπαχαρικά, αργεντίνικο ολόκληρο κοτόπουλο πάνω στη σχάρα με cimichuri, αφρικάνικο φλογερό κοτόπουλο με piri-piri και μπουτάκια με γλυκόξινο γλάσο ή και με λεμονάτο dry rub!

Το μπέργκερ που βάζει κάτω όλα τα μπέργκερ!

Ο Άρης Βεζενές ετοιμάζει το απόλυτο μπέργκερ με μοσχαρίσιο κρέας από διαφορετικές κοπές, πανσέτα, λαρδί και μεδούλι! Και μας δίνει όλα τα μυστικά του συν μία έξτρα συνταγή για τα πιο νόστιμα και αφράτα ψωμάκια για μπέργκερ.

Στρώνουμε τραπέζι με brisket, το ψητό έδεσμα του αμερικανικού Νότου

Ο σεφ Βασίλης Σπόρος πέρασε 12 ώρες ετοιμάζοντας και ψήνοντας το αγαπημένο βοδινό κομμάτι της τεξανής κουζίνας, το brisket, και μας κάνει το τραπέζι με ένα πλήρες γεύμα όπου το λαχταριστό brisket στη σχάρα είναι ο πρωταγωνιστής.

Φτιάχνουμε χειροποίητα λουκάνικα για σχάρα

Η μαγειρική ομάδα των Nomade et Sauvage βγαίνει στους δρόμους της Αθήνας και ετοιμάζει μπροστά στα μάτια μας 5 χωριάτικα λουκάνικα από διαφορετικά είδη κρέατος και μας δείχνει βήμα-βήμα όλη τη διαδικασία από το πώς θα κόψουμε το κρέας, μέχρι το πώς θα γεμίσουμε το έντερο και πώς θα στεγνώσουμε και θα καπνίσουμε τα λουκάνικα.

Ο κιμάς στην ψησταριά: Όλα τα μυστικά

Συνταγές και μυστικά για αξέχαστα ψησίματα με τον απαιτητικό κιμά. Ψήνουμε σεφταλιές προβατίνας, το απόλυτο βοδινό μπιφτέκι, χοιρινούς πικάντικους κεφτέδες, ινδικά κεμπάπ αλλά και τα περίφημα καυτερά από τα Άδανα. Όλα μπαίνουν στη σχάρα και σκορπίζουν συναρπαστικά αρώματα.

Ο γύρος του κόσμου με ένα σουβλάκι… στη σχάρα!

Δεν ψήνουμε σουβλάκια μόνο στην Ελλάδα. Στην Ιαπωνία λατρεύουν τα yakitori με κοτόπουλο και στις Άνδεις τα βοδινά anticuchos. Μαθαίνουμε τις τεχνικές τους και εμπνεόμαστε από τις κουζίνες του κόσμου για σουβλάκια με αρώματα και συνδυασμούς που θα μας ξαφνιάσουν.

Ασιάτικο BBQ: Αναπάντεχο και συναρπαστικό!

Ασυνήθιστες κοπές, απίθανες σάλτσες, πλήθος αρώματα, εξωτικοί συνδυασμοί, καυτερές μαρινάδες και δυνατές φωτιές. Το ασιατικό BBQ μάς ανοίγει νέους γευστικούς ορίζοντες και ο Άρης Βεζενές, που παίζει στα δάχτυλα αυτά τα απαιτητικά ψησίματα, μας λύνει όλες τις απορίες μέσα από 4 πρωτότυπες συνταγές. 

Σαλάτες στη σχάρα; Ναι λοιπόν, γίνεται! 

Χόρτα και λαχανικά ψήνονται και καψαλίζονται τέλεια αποκτώντας απίθανα γευστικά χαρακτηριστικά! Μαρούλια, άγρια χόρτα, φασολάκια, ακόμη και μια ολόκληρη χωριάτικη μπαίνουν στη σχάρα και συνοδεύουν τα ψητά κρεατικά μας με τον πιο ταιριαστό τρόπο. 

Και ακόμα…

Μαγειρεύουμε τα καθημερινά πιάτα του Μαΐου με τα υλικά εποχής και απαντάμε εύκολα στο αιώνιο ερώτημα «τι να μαγειρέψω σήμερα;». Κάνουμε βόλτα στην αγορά και παρουσιάζουμε τα κρεοπωλεία της Αττικής που ξέρουν καλά από κοπές, προτείνουμε τα απαραίτητα μαχαίρια για το κρέας και ρίχνουμε στα ποτήρια τις καλοκαιρινές μπίρες και τα κρασιά που θα συνοδέψουν τα ψητά της σχάρας. 

Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί την Κυριακή 14 Μαΐου, με την «Καθημερινή».

«Κάρολος Γ’ – Η Στέψη» αυτή την Κυριακή, με την «Καθημερινή»

Ένα συλλεκτικό αναμνηστικό τεύχος αφιερωμένο στην στέψη του Καρόλου Γ’.

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κάρολος Γ’- Η στέψη», «Κ»-2

Ήταν ένα γεγονός που ο κόσμος είχε 70 χρόνια να ξαναζήσει. Μια τελετή που ακουμπά σε παραδόσεις χιλίων και πλέον ετών, γεμάτη μυστήριο και συμβολισμούς. Μια παρένθεση παραμυθιού στην γκρίζα καθημερινότητα και τη μελαγχολική επικαιρότητα, ένα υπερθέαμα που καθήλωσε εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, και ασφαλώς συγκίνησε περισσότερο τους πολίτες της Βρετανίας και της Κοινοπολιτείας – όσους τουλάχιστον εξακολουθούν να θεωρούν τη μοναρχία αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και της ταυτότητάς τους.

Ήταν μια γιορτή που τα είχε όλα: λαμπερούς πρωταγωνιστές και μοιραία πρόσωπα, συγκινητικές στιγμές και μεγαλειώδεις παρελάσεις, εκλεκτούς καλεσμένους και παραπονούμενους απρόσκλητους, ουράνιες μελωδίες του Μπαχ και του Χέντελ αλλά και ποπ επιτυχίες της Κaty Perry και των Take That, χρυσοποίκιλτες άμαξες και αεροπορικές επιδείξεις, κλειστές δεξιώσεις για λίγους και ανοιχτά πάρτι και τραπεζώματα στο δρόμο. Ο μόνος βασιλικός οίκος στην Ευρώπη που διατηρεί το θεσμό της στέψης, οι Γουίνδσορ, προσέφεραν ένα θέαμα που ενθουσίασε τους θιασώτες της μοναρχίας και ενόχλησε τους επικριτές της.

Η «Καθημερινή της Κυριακής» σας προσφέρει ένα πλούσιο τεύχος αφιερωμένο στο μεγάλο αυτό γεγονός, που αναπόδραστα σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον θεσμό της μοναρχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και για τη σχέση της με τον κόσμο.

Διαλέξαμε τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες και τις πιο λαμπερές εμφανίσεις. Ερμηνεύσαμε τις πιο συμβολικές στιγμές της τελετής και φωτίσαμε τη θρησκευτική της διάσταση, αλλά και τους νεωτερισμούς που εισήγαγε ο νέος βασιλιάς για να φρεσκάρει τον θεσμό στα πρότυπα του 21ου αιώνα. Μιλήσαμε με Έλληνες του Λονδίνου για το πως βίωσαν το γεγονός, μετρήσαμε το κόστος της φιέστας, αλλά και επιχειρήσαμε έναν πρώτο απολογισμό των πεπραγμένων του Καρόλου στους έξι μήνες που βρίσκεται ήδη στον θρόνο. 

Κάρολος Γ’ – Η Στέψη. Ακόμα μία πρωτότυπη εκδοτική προσφορά στον παλμό της εποχής, κυκλοφορεί την Κυριακή 14 Μαΐου με την «Καθημερινή».

Ασταμάτητοι Metallica – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κάρολος Γ’- Η στέψη», «Κ»-3

Το «Κ» βρέθηκε στο Άμστερνταμ, τον πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας των Metallica, και μέτρησε από κοντά τον μύθο της δημοφιλέστερης χέβι μέταλ μπάντας όλων των εποχών. Ο θρυλικός ντράμερ, Λαρς Ούλριχ, των Metallica εξηγεί πώς η μπάντα συνεχίζει να βρίσκει ενέργεια, έπειτα από τέσσερις δεκαετίες, για μία ακόμα περιοδεία και για έναν ακόμα δίσκο.

Ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης μας οδήγησε στην παράκτια πόλη του Θριασίου Πεδίου, όπου αποπειραθήκαμε να αποτυπώσουμε το βίωμα των ανθρώπων που την κατοικούν και δεν την αλλάζουν.

Παραστάσεις, ταινίες, σειρές… Συναντήσαμε τη δραστήρια ηθοποιό, Λίλα Μπακλέση, στα κενά του πολύ φορτωμένου προγράμματός της και μας είπε ότι το έμφυλο ζήτημα δεν είναι μόδα, ότι αποφεύγει κάθε τοξικό περιβάλλον και ότι κάποια στιγμή θα ταξιδέψει στη Βραζιλία.

Ταξιδέψαμε στο εσωτερικό αρχιπέλαγος του Ιονίου με την ερευνητική ομάδα iSea και μάθαμε γιατί η νησίδα Φορμίκουλα αποτελεί hot spot φώκιας και πρέπει να προστατευτεί.

Με αφορμή τη φετινή Γιορτή της Μητέρας, πέντε από τις καλλιτέχνιδες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ MOTHERhood μοιράζονται μαζί μας τα έργα τους και την πηγή της έμπνευσής τους: μια μητέρα-πρότυπο, την εμπειρία της μητρότητας, την επιλογή της μη μητρότητας, ακόμα και τη μητρότητα ενός έργου τέχνης.

Οι γυάλινες δημιουργίες του Αλεξάντερ Κίρκεμπι, που ταξιδεύουν σε γκαλερί και concept stores σε όλο τον κόσμο, βρέθηκαν και στην Αθήνα. Μαζί τους ήρθε ο ίδιος ο Δανός υαλουργός, ο οποίος μας εξήγησε πώς ένας νέος άνθρωπος παθιάστηκε με μια τόσο παλιά τέχνη.

Διανύουμε περίοδο έντονων… ζυμώσεων, γι’ αυτό φτιάξαμε έναν μίνι οδηγό για αέρινα μπριός, βουτυράτα κουίν αμάν, εθιστικά πορτογαλικά ταρτάκια, τραγανά ελιόψωμα σε σχήμα φύλλου και άλλες νοστιμιές των αθηναϊκών φούρνων. Κοινώς, μαθαίνουμε τι ξεφουρνίζει η Αθήνα.

Κυκλοφορούν την Κυριακή 14 Μαΐου με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT