Ασταμάτητοι Metallica – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Ασταμάτητοι Metallica – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «Κ» βρέθηκε στο Άμστερνταμ, τον πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας των Metallica, και μέτρησε από κοντά τον μύθο της δημοφιλέστερης χέβι μέταλ μπάντας όλων των εποχών. Ο θρυλικός ντράμερ, Λαρς Ούλριχ, των Metallica εξηγεί πώς η μπάντα συνεχίζει να βρίσκει ενέργεια, έπειτα από τέσσερις δεκαετίες, για μία ακόμα περιοδεία και για έναν ακόμα δίσκο.

Ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης μας οδήγησε στην παράκτια πόλη του Θριασίου Πεδίου, όπου αποπειραθήκαμε να αποτυπώσουμε το βίωμα των ανθρώπων που την κατοικούν και δεν την αλλάζουν.

Παραστάσεις, ταινίες, σειρές… Συναντήσαμε τη δραστήρια ηθοποιό, Λίλα Μπακλέση, στα κενά του πολύ φορτωμένου προγράμματός της και μας είπε ότι το έμφυλο ζήτημα δεν είναι μόδα, ότι αποφεύγει κάθε τοξικό περιβάλλον και ότι κάποια στιγμή θα ταξιδέψει στη Βραζιλία.

Ταξιδέψαμε στο εσωτερικό αρχιπέλαγος του Ιονίου με την ερευνητική ομάδα iSea και μάθαμε γιατί η νησίδα Φορμίκουλα αποτελεί hot spot φώκιας και πρέπει να προστατευτεί.

Με αφορμή τη φετινή Γιορτή της Μητέρας, πέντε από τις καλλιτέχνιδες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ MOTHERhood μοιράζονται μαζί μας τα έργα τους και την πηγή της έμπνευσής τους: μια μητέρα-πρότυπο, την εμπειρία της μητρότητας, την επιλογή της μη μητρότητας, ακόμα και τη μητρότητα ενός έργου τέχνης.

Οι γυάλινες δημιουργίες του Αλεξάντερ Κίρκεμπι, που ταξιδεύουν σε γκαλερί και concept stores σε όλο τον κόσμο, βρέθηκαν και στην Αθήνα. Μαζί τους ήρθε ο ίδιος ο Δανός υαλουργός, ο οποίος μας εξήγησε πώς ένας νέος άνθρωπος παθιάστηκε με μια τόσο παλιά τέχνη.

Διανύουμε περίοδο έντονων… ζυμώσεων, γι’ αυτό φτιάξαμε έναν μίνι οδηγό για αέρινα μπριός, βουτυράτα κουίν αμάν, εθιστικά πορτογαλικά ταρτάκια, τραγανά ελιόψωμα σε σχήμα φύλλου και άλλες νοστιμιές των αθηναϊκών φούρνων. Κοινώς, μαθαίνουμε τι ξεφουρνίζει η Αθήνα.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 14 Μαΐου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT